CookiesGoogle Chromecast nu ook in Nederland

19 maart 2014 06:32 door Hans Wind

Google Chromecast nu ook in NederlandDe Google Chromecast, die tot nu toe alleen in het buitenland leverbaar was, is nu ook officieel te koop in Nederland.

Chromecast is een klein apparaatje (dongle) waarmee gebruikers op elke HD TV online video en muziek kunnen bekijken en beluisteren.

Chromecast is op elke TV met een HDMI-poort aan te sluiten en is te bedienen met een smartphone, tablet of laptop. Chromecast kost 35 euro en is verkrijgbaar via de Google Play Store waarin sinds twee dagen in Nederland ook films te huur en te koop zijn.

Chromecast content

Nederlandse gebruikers van Chromecast hebben toegang tot content op YouTube, Google Play Movies en Google Play Music en lokaal beschikbare apps zoals Netflix. Dit aanbod wordt volgens Google voortdurend uitgebreid met content van andere partners.

Multitasken

In tegenstelling tot andere streaming-oplossingen biedt Chromecast gebruikers de vrijheid om te multitasken. Zo kunnen zij via hun smartphone of tablet een e-mailbericht verzenden of hun sociale netwerken raadplegen terwijl ze volgen wat er op het televisiescherm gebeurt. Het apparaat werkt in combinatie met een groot aantal platforms, waaronder tablets en smartphones met Android, iPads, iPhones, Chrome voor Mac OS, Windows en diverse Chromebooks.

Chromecast instellen

Chromecast kan in een paar minuten worden ingesteld. Na installatie kunnen gebruikers op hun smartphone, tablet of laptop naar content zoeken en deze naar hun televisie laten verzenden. Ze kunnen hun mobiele apparaat gebruiken voor het afspelen of pauzeren van video’s of muzieknummers en het regelen van het volume van de muziek die ze streamen.

“Welkom Chromecast! We zijn blij dat onze Europese abonnees nu op een geweldige manier naar Netflix kunnen kijken op hun tv”, aldus Joris Evers, hoofd communicatie van Netflix in Europa.

Kort geleden heeft Google Chromecast opengesteld voor ontwikkelaars. In een paar weken tijd hebben zich wereldwijd meer dan 3.000 programmeurs aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast. Daarmee kunnen gebruikers binnenkort kiezen uit een steeds groter aanbod van televisieprogramma’s, films, video’s, sporten, muziek en games. Meer info hierover is te vinden op deze pagina.

Chromecast specificaties

• Uitgang: HDMI compatibel met CEC
• Max. uitvoerresolutie video 1080p
• Afmetingen: 72 x 35 x 12mm
• Gewicht: 34 g
• Draadloos: 2,4 GHz wifi 802.11 b/g/n
• Voeding: USB (Inclusief voedingsadapter)
• Ondersteunde besturingssystemen: Android 2.3 of hoger, iOS 6 en hoger, Windows 7 of hoger, Mac OS 10.7 en hoger, Chrome OS
• Inhoud van de doos: Chromecast, HDMI-extender, USB-voedingskabel, Voedingsadapter
• Vereisten: Ondersteund apparaat met wifi, HDTV, WiFi 802.11 b/g/n-toegangspunt

Veel meer over de Chromecast kunt u lezen in ons eerder gepubliceerde artikel Chromecast review.

Chromecast prijs en beschikbaarheid

Chromecast kost 35 euro en is vanaf nu verkrijgbaar via de Google Play-store.

Bron: Google