CookiesGoogle Play Movies & TV beschikbaar voor LG Smart TV

20 november 2015 15:42 door Hans Wind

Google Play op LG Smart TVDe gebruikers van een LG Smart TV hebben nu toegang tot duizenden films via ‘Google Play Movies & TV’ dat vanaf nu in meer dan 100 landen beschikbaar is. Google Play Movies & TV werkt op LG’s webOS Smart TV platform (evenals op het eerder uitgebrachte NetCast 4.0 en 4.5) en biedt klassiekers, nieuwe releases, onafhankelijke films en cultfilms in zowel HD als SD resolutie.

Via Google Play Movies & TV films gehuurd of gekocht worden. Doordat de content vanaf de cloud gestreamed wordt, kunnen gebruikers vanuit hun LG Smart TV thuis beginnen met kijken en de film op een later moment hervatten op bijvoorbeeld hun smartphone, tablet of PC.

‘De Smart TV markt groeit snel en dit gaat gepaard met de vraag naar nieuwe content met hoge kwaliteit’, aldus In-kyu Lee, senior vice president en hoofd van de TV en monitor divisie bij LG Electronics Home Entertainment Company. ‘LG’s hoogste prioriteit is om aan deze vraag te voldoen, wat overeenkomt met de wens van het leveren van de beste kijkervaring op onze TV producten met het webOS platform. Met onze hechte samenwerking met Google hopen wij aan de hoge verwachtingen van LG Smart TV gebruikers te voldoen.’

Google Play Movies is vanaf nu te downloaden in de LG Content Store en beschikbaar op LG Smart TV’s in de Benelux.

Google Play Movies is ook beschikbaar op TV’s die draaien op het Android platform. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een aantal TV’s van Philips en Sony.