CookiesGoogle TV Sony NSZ-GS7

25 juni 2012 07:46 door Hans Wind

Google TV Sony NSZ-GS7De nieuwe Google TV Sony NSZ-GS7, oorspronkelijk in januari geïntroduceerd op de CES, zal in de VS op 22 juli beschikbaar komen voor $ 199. In aanvulling op de NSZ-GS7 zal daar, eind van het jaar voor de feestdagen, ook nog de Sony NSZ-GP9 Blu-ray Disc-speler met Google TV verkrijgbaar zijn voor $ 299. De NSZ-GP9 speler is voorzien van Sony Blu-ray Disc technologie in combinatie met het Google TV-platform. Beide spelers kunnen eenvoudig via HDMI gekoppeld worden aan een HD TV.

Google TV-platform wereldwijd

Met de nieuwe NSZ-GS7 Internet-speler met Google TV zal Sony, naar eigen zeggen, ook de eerste fabrikant die Google TV producten lanceert buiten de Verenigde Staten. Dat gebeurt in eerste instantie in het Verenigd Koninkrijk in juli, later gevolgd door Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Brazilië en Mexico. De NSZ-GP9 Blu-ray Disc-speler met Google TV zal dit najaar te koop zijn in de Verenigde Staten, later gevolgd door Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland.
Sony NSZ-GS7 afstandbedieningSony ziet Google TV als een volgende stap in de toekomst van home entertainment. De Sony NSZ-GS7 en NSZ-GP9 brengen het beste van Google op uw HD TV. Er zijn duizenden ondersteunde mobiele apps in de Google-Play Store, waaronder honderden geoptimaliseerd voor Google TV en op YouTube wordt elke minuut 72 uur video toegevoegd.

Beide nieuwe producten worden geleverd met een nieuw ontworpen afstandsbediening uitgerust met een verlicht QWERTY-toetsenbord, een touchpad voor een eenvoudige bediening en een drie-assige bewegingssensor voor het spelen van games. Op de Sony Google TV wordt ook het Sony Entertainment Network en Music Unlimited aangeboden. Daarnaast kan de Bluetooth-afstandsbediening ook gebruikt worden als een universele afstandsbediening voor aangesloten apparaten zoals de HD TV, set-top-box en audio apparaten. De Sony NSZ-GP9 Blu-ray Disc-speler is ook nog uitgerust met zoekmogelijkheden via de stem.

Uitgebreide specificaties en meer foto’s zijn al te vinden in de Amerikaanse Sony Store.

Sony NSZ-GS7 Google TV prijs en beschikbaarheid

De Sony NSZ-GS7 Google TV is vanaf medio augustus beschikbaar in ons land. De Nederlandse adviesprijs ligt op 200 Euro. De NSZ-GP9 Blu-ray speler zal waarschijnlijk 300 Euro gaan kosten.

Bron: Sony