CookiesHalo 3 voor de XBOX werpt zijn schaduw al vooruit

16 mei 2007 07:23 door Hans Wind

Halo 3 voor de XBOX werpt zijn schaduw al vooruitIn een jaar waarin Hollywood haar grootste blockbusters aller tijden lanceert, zal een videogame in HDTV kwaliteit ook een prominente rol spelen. ‘Halo 3’, het laatste hoofdstuk in de ‘Halo’ trilogie belooft alle day one records van de entertainmentindustrie te gaan verbreken op woensdag 26 september in Europa. Gecreéerd door de legendarische ontwikkelaar Bungie Studios en exclusief voor Xbox 360, wil ‘Halo 3’ een nieuwe standaard gaan zetten voor interactieve verhaallijnen en sociaal gamen door consumenten wereldwijd te betrekken in Master Chiefs epische strijd om de mensheid te redden.

‘Halo 3’ is veel meer dan een videogame release; het is het grootste entertainmentevenement van het jaar, ‘ zegt Peter Moore, corporate vice president van Microsofts Interactive Entertainment Business. ‘Met de lancering proberen we een finale neer te zetten die de entertainmentgeschiedenis in zal gaan en die mensen over de hele wereld een ervaring geeft waar ze nog jaren plezier aan zullen beleven’.

De hype rondom ‘Halo 3’ zal waarschijnlijk nog wel verder toenemen, want Microsoft Game Studios maakt vandaag de multiplayer beta beschikbaar en geeft hiermee een exclusief voorproefje op enkele multiplayer elementen van ‘Halo 3’ op Xbox LIVE.

In november 2004 brak de voorgaande versie van ‘Halo 2’ wereldwijd een verkooprecord met in de eerste 24 uur een verkoopbedrag van 125 miljoen dollar.

In Nederland was ‘Halo 2’ de eerste game die in het Amsterdamse Cineac echt in première ging. Drie jaar later blijft het de meest gespeelde game op Microsofts Xbox LIVE online game en entertainment netwerk, met tot nog toe bijna 1 miljard uur aan online gamen.

De ‘Halo 3’ multiplayer beta zal vandaag vanaf 14:00 uur beschikbaar zijn via Xbox LIVE en speelbaar zijn tot 7 juni 8:59 uur*. Gamers die geïnteresseerd zijn in de multiplayer beta van ‘Halo 3’ kunnen nog steeds deelnemen door het aanschaffen van de exclusieve Xbox 360 titel ‘Crackdown’, die in februari gelanceerd is. Vanaf vandaag zullen de speciaal gemarkeerde exemplaren van Crackdown dienen als sleutel om deel te nemen in de ‘Halo 3’ multiplayer beta. Behalve dat gamers zo kennis kunnen maken met nieuwe levels, wapens, voertuigen en gametypes zal de multiplayer beta Bungie ook waardevolle informatie geven voor de verdere ontwikkeling.

XBOX 360 prijs vergelijking