CookiesHarman Kardon BDS Home Entertainment Serie

21 oktober 2013 09:24 door Hans Wind

Harman Kardon BDS Home Entertainment SerieDe Harman Kardon BDS-lijn is uitgebreid vijf nieuwe modellen.

De lijn bestaat uit drie 5.1-kanaalsystemen die zijn opgebouwd rondom de BDS 580 A/V ontvanger en twee 2.1-kanaalsystemen met de BDS 280.

NFC, Bluetooth en 4K

Het nieuwe aanbod is gebaseerd op de vorige BDS-lijn maar biedt een verbeterde geïntegreerde Bluetooth met TrueStream technologie. Daarbij maakt NFC het mogelijk om met één aanraking verbinding te maken met daarvoor geschikte Bluetooth-apparaten welke NFC ondersteunen. De Harman Kardon BDS is volgens deze fabrikant het enige all in one systeem in de huidige markt welke beschikt over 4K upscalling.

Aansluitmogelijkheden

De BDS-modellen zijn voorzien van geïntegreerde WiFi en ook geschikt voor Apple AirPlay en DLNA 1.5 die toegang tot netwerkdiensten zoals YouTube en Picasa ondersteunt. Daarbij bieden zij aansluitmogelijkheden zoals drie HDMI-ingangen die zijn uitgerust met 3D en 30/36-bits Deep Color voor volledige HD-video en audio.
Daarnaast zorgt een mobiele High-Definition Link (MHL) ervoor dat HD-inhoud vanaf een mobiel apparaat kan worden afgespeeld. Een voorste USB-poort biedt meerdere opties voor het afspelen van audio vanaf een extern apparaat, zoals iPhone, iPad, iPod of USB-apparaat.

De nieuwe Harman Kardon BDS-lijn ondersteunt niet alleen het afspelen van 3D Blu-ray, DVD’s en CD’s, maar is ook geschikt voor de nieuwste audiotechnologieën. Het geluid kan in zowel Dolby TrueHD en DTS-HD afgespeeld worden. Alle BDS-modellen hebben een 200-watt actieve subwoofer die de lage basklanken levert.

Gebruikers van iOS en Android smartphones kunnen hun mobiele telefoon ook gebruiken als afstandsbediening dankzij de Harman Kardon Remote app. Dezelfde app fungeert ook als mediaspeler waarmee audiocontent, van elk merk wat gebruik maakt van DLNA, gestreamd kan worden. Voor de Harman Kardon Home en multimedia producten biedt de app extra functionaliteiten aan.

Harman Kardon BDS-uitvoeringen

De Harman Kardon BDS-lijn begint met de 2.1 channel BDS 380. Deze wordt geleverd met de compacte HKTS 2 mkll luidsprekers, terwijl de step-up BDS 480 geleverd wordt met de HKTS 200WQ luidsprekers en is verkrijgbaar in zowel een zwarte en witte uitvoering.

De lijn bestaat uit drie 5.1-kanaalssystemen die inspelen op de verschillende eisen en smaken van huishoudens. Voor diegene waar ruimte in het geding komt, is de BDS 680 een goede keuze. Deze wordt geleverd met de compacte HKTS 9 satelliet luidsprekers. De witte BDS 780W is een stijlvolle toevoeging aan het assortiment en wordt geleverd met de overeenkomende en slanke witte HKTS 30WQ luidsprekers. De BDS 880 is het topmodel van de BDS-lijn ondersteund met een draadloze subwoofer en levert sonische kwaliteit met de prijswinnende HKTS 65 luidsprekerpakket.

Harman Kardon BDS lijn prijs en beschikbaarheid

• Harman Kardon BDS 280 2.1-channel 3D BD-receiver: €899 (verkrijgbaar in zwart en wit)
• Harman Kardon BDS 580 5.1-channel 3D BD-receiver: €999 (verkrijgbaar in zwart en wit)
• Harman Kardon BDS 380 2.1-channel 3D BD-system: €1,149
• Harman Kardon BDS 480 2.1-channel 3D BD-system: €1,299 (verkrijgbaar in zwart en wit)
• Harman Kardon BDS 680 5.1-channel 3D BD-system: €1,249
• Harman Kardon BDS 780 5.1-channel 3D BD-system: €1,549 (verkrijgbaar in wit)
• Harman Kardon BDS 880 5.1-channel 3D BD-system: €1,749

Bron: Harman Kardon