CookiesHD Awards 2008 moeten HDTV ontwikkeling stimuleren

26 mei 2008 11:17 door Hans Wind

HD Awards 2008 moeten HDTV ontwikkeling stimulerenTijdens de recent gehouden HD-dagen in Studio Beeld & Geluid bleek weer eens dat, ondanks de sterk stijgende verkoopcijfers van HD-beeldschermen, er nog maar heel weinig programma’s c.q. zenders zijn die HDTV kwaliteit worden uitgezonden.

Om de industrie te stimuleren meer HDTV content te produceren zijn de HD-Awards in het leven geroepen. Dit is een initiatief van ASTRA en CanalDigitaal in samenwerking met SONY, Philips, iMMovator, Cinevideogroup en Broadcast Press.

Op 11 november 2008 zullen, tijdens een speciale update-conferentie in het kader van de HD Dagen, de HD Awards worden uitgereikt.

De HD Awards zullen in de categorieén ‘Professional’ & ‘Young Talent’ worden uitgereikt aan de makers van de beste HD-producties van Nederlandse bodem.

De HD Awards zullen worden ingedeeld in twee categorien:

Professional Award Alle bedrijven en instellingen die zich professioneel bezig houden met content-productie voor de Nederlandse markt kunnen meedingen naar de HD Awards.

SONY Young Talent Award Speciaal voor jonge talenten die nu nog een AV-opleiding volgen, of nog geen professionele producties hebben gemaakt, is deze categorie in het leven geroepen. Voor deze categorie zal SONY een interessante prijs aan de award koppelen.

Naast de uitreiking van een Award, zal van de beste inzendingen een compilatie op Blu ray disc worden uitgebracht, die vervolgens zal worden verspreid onder retailers in Nederland. Voor de categorie Young Talent zal er daarnaast door SONY een prijs ter beschikking worden gesteld.

Inzendingen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:
• Geproduceerd door een in Nederland gevestigd bedrijf, instelling, of persoon;
• De inzending dient in minimaal 720p of 1080i te zijn opgenomen en aangeleverd te worden;
• Op tape (bij voorkeur HDCAM of HDCAM SR), of digitaal op harddisc (bij voorkeur Uncompressed Quicktime, andere codecs in overleg). Indien beschikbaar productie tevens aanleveren op Bluray-disc;
• Indien van toepassing: vermelding van credits en eventuele plaats/datum van eerdere vertoning;
• De inhoud dient geschikt te zijn voor alle leeftijden;
• Er dient een fragment of compilatie van maximaal 5 minuten rechtenvrij beschikbaar gesteld te worden voor promotionele doeleinden, waaronder de speciale promotie Bluray-disc rond de HD Awards. Bij voorkeur geeft u zelf op voorhand al aan welk fragment zich hiervoor het beste leent;
• Inschrijven voor deelname kan tot en met 14 september 2008 via het Inschrijf formulier

Naar onze mening een prima initiatief om HDTV in ons land weer eens een extra stimulans te geven.