CookiesHD Dagen 2009

15 oktober 2009 13:58 door Hans Wind

HD Dagen 2009Na het succes van de eerste HD Dagen in maart 2008 en de HD Awards in november 2008 organiseert iMMovator op 9 november aanstaande de tweede editie van de Nederlandse HD Dagen in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

Het congres biedt een uitstekend overzicht van de ontwikkelingen van HDTV vanuit verschillende perspectieven: van productie tot distributie, van consument tot beleid. Met Andy Quested (BBC) en Tom Morrod (Screen Digest) als internationale keynote speakers, veel HD fragmenten en bijdragen van onder andere de NOS, SBS Broadcasting, GfK, Ziggo, Canal Digitaal, Europsport en vele anderen.

In de ochtend wordt eerst de internationale stand van zaken geschetst door Tom Morrod (Screen Digest) en geeft Andy Quested (BBC) aan hoe HDTV gestimuleerd kan worden en wat de plannen van de BBC op dit gebied zijn. In het blok over nationale contentontwikkeling is er vervolgens aandacht voor VPRO’s ‘The Beagle’, de groots opgezette reis in het kielzog van Darwin en producties van Cam-a-lot voor televisie en film.

In de middag wordt de stand van zaken in Nederland weergegeven aan de hand van statistieken van GfK en de plannen van omroepen als AVRO en SBS en distributiebedrijven. Vervolgens wordt de rol van sport als aanjager van HD onder de loep genomen met onder andere Jan de Jong (NOS) en Danny Menken (Eurosport).

Tenslotte is er nog aandacht voor een blik in de toekomst waarin onder andere gesproken wordt over Digital Cinema en 3D TV.

Meer informatie is te vinden op de HD Dagen website

Bron: iMMovator