CookiesHD DVD krijgt internet functionaliteit

30 juni 2007 06:59 door Hans Wind

HD DVD krijgt internet functionaliteitNaast een aantal nieuwe modellen in de REGZA HDTV LCD lijn kondigde Toshiba America gisteren ook aan dat HD DVD nieuwe functionaliteit krijgt, namelijk koppeling aan het web. Hiermee kan op een eenvoudige manier extra video materiaal en bonus functies van het Internet worden binnengehaald. Deze functionaliteit zal ook voor de huidige bezitters van Toshiba HD DVD apparaten beschikbaar zijn na een update van de firmware.

Vanaf het begin hebben de Toshiba HD DVD spelers al functies zoals PIP (Picture-In Picture) video en audio commentaar, voor zover die functies ook in de HD DVD titel werden ondersteund. Ook voor de nieuwe web functie geldt natuurlijk dat dit alleen werkt bij titels waarin die functionaliteit door de leverancier wordt geboden.

“Via Internet koppeling opent HD DVD de deur voor een compleet nieuwe wereld van vermaak en hiermee bereiken we een nieuwe mijlpaal in de volgende generatie DVD”,” zegt Jodi Sally, Vice President Marketing bij de Toshiba Digital A/V groep.

Door gebruik te maken van de Ethernet netwerk aansluiting , die op alle Toshiba HD DVD spelers beschikbaar is, en na update van de firmware, kan de klant de bonus inhoud downloaden van de server van de filmstudio. Deze inhoud wordt dan in het gehuegen van de HD DVD speler opgeslagen en is beschikbaar voor de kijker. Daarnaast kunnen sommige films verborgen inhoud hebben die kan worden geopend na het downloaden van een speciale code van de film studio server.

HD DVD bezitters kunnen naast downloaden ook uploaden en contact hebben met leveranciers van content. Zo kan bijvoorbeeld bij de titel “Blood Diamond” van Warner Home Video, worden deelgenomen in interactieve enquêtes. De uitkomsten daarvan worden vervolgens weer teruggekoppeld aan de deelnemers.

De eerste “web-enabled” titel kwam op 26 juni in de VS beschikbaar met de lancering van Bandai Visual’s anime titel “Freedom”.