CookiesUitbreiding HD TV zenders bij Glashart Media

19 maart 2010 14:20 door Hans Wind

Uitbreiding HD TV zenders bij Glashart MediaGlashart Media, de grootste landelijke aanbieder van radio- en televisiediensten op glasvezelnetwerken in Nederland, breidt het aantal HD TV-zenders op zijn netwerk fors uit. Glashart Media, onderdeel van Reggefiber, levert zijn digitale-televisiedienst via de serviceproviders die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glashart. Abonnees van de providers die beschikken over een HD-set-top-box, kunnen nu maar liefst achttien zenders in HD-kwaliteit bekijken.

Het Glashart Media HD TV pakket bestaat nu uit de volgende HD-zenders: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL 4, RTL 5, SBS 6 HD, RTL 7, RTL 8, NET 5 HD, Veronica HD, Brava HDTV, Eurosport HD, Discovery Channel HD, Animal Planet HD, FashionTV HD, myZen.tv HD, Luxe TV HD, Nat Geo Wild HD

Tot op dit moment bood Glashart Media alleen Nederland 1, 2 en 3 in HD TV kwaliteit aan. Via een speciale actie hebben abonnees tot eind 2010 RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5, Veronica en Eurosport als HD-zender in het digitale basispakket. Wanneer gebruikers hun HD-set-top-box op een bepaald programma afstemmen, toont deze automatisch de HD-variant als deze beschikbaar is.

Met de toevoeging van de extra HD-zenders komt Glashart Media tegemoet aan de groeiende vraag naar HD-zenders. De aanbieder van digitale radio- en televisiediensten loopt met de uitbreiding van het HD-pakket voor op andere aanbieders. Glashart Media levert via zijn serviceproviders een digitale-televisiedienst met een basispakket van meer dan zeventig kanalen. Abonnees kunnen aanvullend een pluspakket aanvragen, waardoor ze meer dan 110 kanalen kunnen ontvangen.

“Glasvezelnetwerken zijn door de enorme breedbandcapaciteit bij uitstek geschikt om met hoge snelheid datastromen, zoals ongecomprimeerde HD-content, te transporteren”, zegt Gaby ter Keurs, Manager Wholesale & Business Development bij Reggefiber. “Terwijl traditionele netwerken, zoals coax en koper, zich aan het einde van hun levenscyclus bevinden, beschikken providers via een glasvezelnetwerk over voldoende bandbreedte om in de toekomst alle zenders in HD door te geven. Glasvezel is het enige netwerk dat op de toekomst is berekend.”

Over Glashart Media
Glashart Media is de grootste radio- en televisieaanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland. Naast analoge radio en televisie biedt Glashart Media met name innovatieve interactieve radio- en televisiediensten. Glashart Media is ontstaan door samenvoeging van de Reggefiber-tv-activiteiten, Lijbrandt-Telecom en Y3-net, en de overname van de glasvezelklanten van Hertzinger HSO in augustus 2009. Glashart Media is onderdeel van Reggefiber dat ‘fiber to the home’-netwerken (FttH) bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk.
Het verzorgingsgebied van Glashart Media is op dit moment: Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Bathmen, Best, Denekamp, Deurne, Deventer, Diepenveen, Dijkerhoek, Dronten, Enschede, Enter, Geldrop Mielo, Helmond, Hilversum, Holten, Laarbeek, Laren, Leiden, Neede, Nijmegen, Nuenen, Rijssen, Rotterdam, Ruurlo, Schalkhaar, Soest-Soesterberg, Son en Breugel, Twello, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veldhoven, Zeewolde.

Bron: Glashart Media