CookiesHD VMD krijgt steun van BAC films in Frankrijk

24 juni 2007 07:27 door Hans Wind

HD VMD krijgt steun van BAC films in FrankrijkNew Medium Enterprises (NME) annonceert dat het een overeenkomst heeft gesloten met het Franse filmbedrijf BAC Films. De bedrijven kwamen overeen dat NME HD VMD (High Definition Versatile Multilayer Disc) film titels van BAC kan uitbrengen in het vierde kwartaal van 2007. Films die onder deze uitbreiding van de NME catalogus zijn bijvoorbeeld Pulp Fiction, Le Caiman, Planete Blanche, Malena, Sailor & Lula.

Via MCA Technology zal een speciale bundel beschikbaar komen als onderdeel van de HD VMD start, deze bestaat uit: een HD VMD speler en 5 HD VMD films inclusief een catalogus van meer beschikbare titels voor 299 Euro.

BAC Films bestaat al meer dan 20 jaar en heeft een assortiment van 400 films die ook in bioscopen worden vertoond. Het bedrijf is gespecialiseerd in vier gebieden: bioscoop distributie, de thuis video markt, televisie en internationale verkoop. BAC films die al eerder nominaties hadden op het Cannes filmfestival waren Le Pianist van Roman Polanski, La Chambre du Fils van Nanni Morretti, Barton Fink van de Cohen Brothers, Pulp Fiction van Quentin Tarantino en Sailor et Lula van David Lynch.

Olivier Philippon van BAC Films gaf als commentaar, “BAC Films is erg blij met de samenwerking met NME op het gebied van de volgende generatie HD optische discs en wel om twee belangrijke redenen. Ten eerste heeft het een voordeel boven de twee andere concurrerende formaten namelijk een bestaande en bewezen techniek die compatibel is met het bestaande DVD formaat en – nog belangrijker – een minder dure oplossing dan de andere formaten. Uiteindelijk zal de consument toegang tot BAC films krijgen in HDTV kwaliteit tegen een redelijke prijs.”

Mahesh Jayanarayan van NME is verheugd dat hij deze deal in Frankrijk heeft kunnen sluiten. Hij stelt: “We zijn blij dat we een nieuwe partner van HD VMD kunnen verwelkomen, BAC Films. We zijn trots en vereerd dat een leidend bedrijf zoals BAC Films dit vertrouwen in ons stelt.

Tijdens het Cannes Film Festival, is volgens NME gewerkt aan meer partner overeenkomsten. In de nabije toekomst zullen meer samenwerkingsverbanden worden geannonceerd met Franse, andere Europese en Internationale film distribitie bedrijven. Daarnaast werkt NME aan relaties met Franse fabrikanten van optische media.

NME sloot al eerder dit jaar een HD VMD gerelateerde overeenkomst in de VS.