CookiesOctava HDMI – Ethernet Transceiver introductie

14 juli 2008 09:15 door Hans Wind

Octava HDMI - Ethernet Transceiver introductieDe nieuwe Octava HDMI -Ethernet Transceiver maakt het op eenvoudige wijze mogelijk om HDMI digitale video en audio te transporteren over standaard CAT-5 / 6 Ethernet kabels.

De HDMI Transceiver bestaat uit twee delen, een HDMI zender (Transmitter) en een HDMI ontvanger (Receiver) en met die combinatie kunt u via een Ethernet kabel tot 1080p HDTV signaal overbrengen over een afstand van maximaal 50 meter. CAT 5 kabel werkt maar voor 1080p en optimale prestaties wordt CAT 6 Ethernet kabel aanbevolen.

De ingebouwde technologie zorgt voor een foutloze video overdracht voor een HD TV beleving op afstand van de bron. In het geval van 1080i signaal mag die 100 meter verwijderd zijn en voor 1080p signaal is die afstand 50 meter


Installatie is simpelweg een kwestie van aansluiting van de signaal bron via HDMI aansluiten op de zender, vervolgens twee Ethernet kabels aanlsuiten van zender naar ontvanger en daarna weer een HDMI kabel naar de ontvanger die in de buurt van de HDTV wordt geplaatst.

Belangrijkste eigenschappen van de Octava HDMI – Ethernet Transceiver
• HDMI transmissie via Ethernet kabels
• 10 meter (1080i) , 50 meter (1080p) over Ethernet CAT-6 kabels
• 6.75 Gbps data transport voor HDMI V1.3
• Ethernet kabels voor eenvoudige installatie.
• Active Drive en Compensation technologie voor foutloze overdracht
• Ook zeer geschikt voor projectoren of digitale bewegwijzering

De prijs in de VS voor zender en ontvanger samen is 199 dollar.

Naar onze mening maakt Octava prima producten voor een redelijke prijs. Dit product hebben we nog niet getest maar eerder hebben we wel al een HDMI switch voor review gehad. Dat verslag kunt u lezen in ons artikel Octava HDS5 5—1 HDMI schakelaar test.