CookiesHDMI standaard krijgt nieuwe logo serie

24 november 2009 09:09 door Hans Wind

HDMI standaard krijgt nieuwe logo serieMet de introductie van HDMI versie 1.4 is deze standaard behoorlijk uitgebreid met onder andere verbeteringen en uitbreidingen op gebieden als Ethernet netwerkverbingen, audio retour kanaal, 3D HD TV en HDMI in de auto.

De organisatie die verantwoordelijk is voor deze standaard, HDMI Licensing, LLC, heeft een aantal nieuwe logo’s gepubliceerd waarmee de functionaliteit van HDMI kabels makkelijker herkenbaar zal moeten worden.

Vanaf nu zullen HDMI kabels geen versie nummer meer mogen dragen maar ze moeten voorzien worden van één van de vijf nieuwe logo’s die beter aan moeten geven waartoe de betreffende kabel in staat is.

De indeling die bij deze logo’s gehanteerd wordt is als volgt:

HDMI standard – standaard kabel met ondersteuning tot 1080i/60

HDMI standard with Ethernet – standaard kabel met Ethernet

HDMI High Speed – ondersteuning tot 1080p, inclusief Deep Color en alle 3D formaten van de 1.4 specificatie

HDMI High Speed with Ethernet – hoge snelheid kabel met Ethernet

HDMI standard Automotive – voor HD content distributie in de auto

Met de introductie van de nieuwe logo’s is het de bedoeling dat op kabels niet langer een HDMI versie wordt weergegeven maar dat uitsluitend door de logo’s de functionaliteit aangegeven wordt. Fabrikanten krijgen echter een jaar de tijd om de aanpassing naar de nieuwe vermelding te implementeren.

Fabrikanten van HDMI apparaten mogen tot 1 januari 2012 nog HDMI versienummers gebruiken maar worden wel geacht duidelijk de extra functionaliteiten op HDMI gebied aan te geven.

Bron: HDMI Licensing, LLC