CookiesHDMI introduceert nieuwe specificatie

8 januari 2009 12:51 door Hans Wind

HDMI introduceert nieuwe specificatieHDMI Licensing, LLC, de organisatie die verantwoordelijk is voor de High Definition Multimedia Interface™ (HDMI™) specificatie, heeft nieuwe functies en prestatie verbeteringen toegevoegd aan de nieuwste HDMI specificatie die in de eerste helft van dit jaar zal worden gelanceerd.

“HDMI wordt gebruikt op meer dan 600 miljoen apparaten is en is nu aanwezig op praktisch alle consumenten elektronica waarmee met HD content kan worden gewerkt. We willen de bedrijfstak een kijkje geven in de richting waarin HDMI zich beweegt terwijl we bezig blijven met innovatie om in de behoeften van deze dynamische markt te blijven voorzien,” zei Steve Venuti, President van HDMI Licensing, LLC.

In de nieuwe specificatie zal HDMI inspelen op een aantal ontwikkelingen in de markt en wel op vijf hoofdgebieden zoals 3D mogelijkheden, ethernet netwerk verbindingen, en verhoogde resolutie en prestaties.

Netwerk
Integratie van HD video, HD audio en nu ook hoge snelheid data transport door de toevoeging van ethernet signaal op de HDMI kabel.

Audio Return kanaal
De SPDIF kabel kan in een aantal gevallen worden weggelaten omdat de HDTV nu audio signaal kan versturen naar een Audio/Video versterker, waar het signaal verwerkt wordt en vervolgens teruggespeeld wordt over de HDMI kabel.

Hogere prestaties
Hogere HD resolutie (4K) en 3D signaal zullen via HDMI kunnen worden getransporteerd door de bandbreedte van HDMI te verhogen.

HD in de auto
Een nieuwe connector specificatie voor de auto industrie nu de grootste autofabrikanten ter wereld digitale HD video en audio via HDMI willen aanbieden in hun nieuwste modellen.

Kleinere stekker
Een nieuwe, kleinere 19-pin stekker zal worden ingevoerd.

Een aantal wijzigingen zijn natuurlijk welkom al zullen we moeten afwachten hoe de compatibiliteit tussen oude en nieuwe specificaties er uit zal gaan zien.

Gerelateerd artikel: HDMI versie 1.4 specificaties bekendgemaakt