CookiesHDTV Nieuws gaat stoppen

1 maart 2016 11:46 door Hans Wind

HDTV Nieuws OFF AIRDe laatste tijd krijgen we nogal eens reacties van bezoekers over het feit dat er minder activiteit op HDTV Nieuws te bespeuren is. Dat is een terechte opmerking.

Deze website is op het Internet beschikbaar gekomen op de dag waarop Nederland zijn eerste wedstrijd speelde op het WK voetbal 2006. Dat was het moment waarop voor het eerst echt HD televisie in Nederland beschikbaar kwam.

Inmiddels is HD TV de standaard geworden ook al zijn nog lang niet alle programma’s op TV in HD kwaliteit. De volgende beeldverbetering is al weer aan een opmars bezig en dat is Ultra HD TV. Ook dat proces zal wat TV uitzendingen betreft weer zeer langzaam verlopen. De Ultra HD ontwikkeling zal zich naar verwachting wel sneller ontwikkelen in de videostreaming-wereld via partijen zoals bijvoorbeeld Netflix.

HDTV Nieuws is een wat uit de hand gelopen hobby geworden met op de top zo’n 350.000 Nederlandse bezoekers per maand. Dat had ik nooit verwacht bij de start in 2006. Vorig jaar heeft uw redacteur al het bezoek aan persconferenties beĆ«indigd en het plan is om dit jaar helemaal te stoppen met mijn websites.

Ik geef het niet graag toe maar dit jaar hoop ik de leeftijd van 70 jaar te bereiken en dat is een mooie aanleiding om weer eens meer aandacht te gaan besteden aan andere zaken. Daarnaast heb ik nog een aantal onbezoldigde advies-activiteiten waar ik ook meer aandacht aan wil besteden. Stilzitten hoop ik nog een tijdje uit te stellen.

Het was bijzonder leuk om in de afgelopen 10 jaar HDTV Nieuws voor u te mogen verzorgen. Hartelijk dank voor de vele positieve en kritische opmerkingen die u stuurde of persoonlijk doorgaf.

In principe zult u de activiteiten op deze site in de loop van dit jaar verder zien afnemen en daarna zal de site geruisloos verdwijnen. Hetzelfde zal gebeuren mijn mijn andere website OLED TV Nieuws. 3D TV Nieuws werd al geruime tijd geleden uit de lucht genomen nadat we geen toekomst meer zagen voor 3D op televisie.

Er zijn zoveel kwalitatief goede andere bronnen op internet beschikbaar dat ik er van overtuigd ben dat u uw weg in de TV wereld ook zonder mijn websites wel zult vinden.

Hartelijke groet

Hans Wind