CookiesHD TV overzicht per leverancier

6 juli 2009 14:15 door Hans Wind

HD TV overzicht per leverancierNadat een aantal leveranciers zoals bijvoorbeeld Caiway, UPC en Ziggo op 4 juli j.l. Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 zijn gaan doorgeven is het naar onze mening de moeite waard om weer eens een bijgewerkt overzicht te publiceren van de HDTV kanalen in ons land.

Dergelijke lijstjes blijven natuurlijk een moment opname maar het leek ons toch goed om weer een overzicht te maken van het HDTV aanbod van de belangrijkste kabel- en satelliet-TV leveranciers. We hebben daarbij gekeken naar het HD aanbod van de kabelbedrijven CAIWAY, UPC en Ziggo en Canaldigitaal als leverancier van satelliet TV.

Voor de echte liefhebber zijn via de satelliet natuurlijk wel meer HD zenders te ontvangen maar die hebben we buiten beschouwing gelaten omdat we voor ons overzicht uitgaan van CanalDigitaal gebruik met de zogenaamde DUO LNB voor Astra 1 en Astra 3 satellieten.

Overzicht van HDTV kanalen

Zender CAIWAY UPC Ziggo CanalDigitaal
Nederland 1 HD
Nederland 2 HD  
Nederland 3 HD  
Arte HD      
Anixe HD      
Astra HD demo kanaal      
Brava HDTV    
Discovery Channel HD
Eén HD      
Eurosport HD  
Fashion TV HD      
HD3      
History Channel HD
MyZen HD  
MTVN HD    
National Geographic HD
Rush HD      
Portal HD      
Voom HD    
         
Film 1 HD  
Sport1 HD  

We hebben bewust geen tellingen gemaakt van het aantal zenders per leverancier omdat niet alle HD kanalen gelijkwaardig zijn aan elkaar, denk daarbij bijvoorbeeld het feit dat soms demokanalen worden genoemd en of er al of niet betaald moet worden voor de aangeboden HD TV kanalen. Bij sommige kanalen is ook geen Nederlandse ondertiteling aanwezig.

Opmerkingen:
• Sommige zenders zijn in buitenlandse taal zonder Nederlands ondertiteling (b.v. Anixe HD en Arte HD)
• Bij CanalDigitaal zijn BBC HD en Luxe TV HD (Engelstalige zenders zonder ondertiteling) vrij te ontvangen via de satelliet wanneer u een Triple sat-schotelset heeft.
• CAIWAY liet ons ook nog het volgende weten: wij verwachten in 2009 het HD pakket verder uit te breiden met onder andere Net 5 HD, BBC HD, MGM Movies Channel HD en Animal Planet HD.
• Film 1 HD en Sport1 HD zijn vaak in een extra te betalen pakket ondergebracht
• Het overzicht geeft de situatie weer op 6 juli 2009

Mocht u aanvullingen of correcties op dit overzicht hebben dan horen we die graag via onze contact pagina.


Commentaar: Jos op 7 juli 00:12
Ik mis in jullie lijstje overzicht HD Onsbrabantnet (hertzinger).
Dat lijstje is ERG kort…. Discovery en Brava.


Commentaar: Tom op 6 juli 23:59
Misschien interessant om in het overzicht ook Delta mee te nemen, aangezien deze per 1 juli een HD-pakket aanbiedt. Ondanks problemen met de vele nieuwe zenders (het grootste deel wordt nog steeds niet doorgegeven omdat de werkzaamheden aan de nieuwe zenderindeling zijn
uitgelopen) kan ik de volgende HD-zenders wel al zien: Film 1 HD, Sport 1 HD, Nederland 1 HD, Eurosport HD, National Geographic HD en MTVN HD. Daar zouden nog bij moeten komen: MyZen HD, Discovery Channel HD, History Channel HD en binnenkort Animal Planet HD.


Commentaar: Michel op 6 juli 20:07
Eigenlijk kan je “History Channel HD” van Ziggo ook niet meerekenen. De kwaliteit van dit kanaal is zo belabberd dat het programma niet te volgen is. Om de zoveel seconden krijg je blokkerig beeld en dan valt het beeld enkele seconden weg. Vreselijk irritant.
PS hebben jullie hier meer klachten over gehad of ben ik de enige.