CookiesHDTV spelletjes worden steeds indrukwekkender

30 oktober 2006 12:10 door Hans Wind

HDTV spelletjesBij gebrek aan een ruim aanbod van breedbeeld HDTV uitzendingen in ons land zouden het wel een de spelletjes kunnen zijn die de komende tijd als eerste HD kwaliteit beeld op een groot aantal Nederlandse HD televisie schermen gaan brengen. De zogenaamde Game consoles worden steeds krachtiger en in steeds meer woningen worden deze apparaten niet alleen als spel computer gebruikt maar ze worden ook steeds vaker ingezet als thuis bioscoop of media center.

Voor de Microsoft XBOX 360 zijn al behoorlijk wat fraaie spellen in HD kwaliteit beschikbaar maar ook voor de nieuwe Sony Playstation 3 zijn volop indrukwekkende spellen in ontwikkeling. De Playstation spellen moeten na de introductie van dit apparaat, begin volgend jaar, op de markt te komen. Naast de uitstekende beeld kwaliteit voegt vooral ook het ruimtelijke geluid extra realiteit toe aan het geheel.


Op de website van gametrailers zijn spectaculaire introductie filmpjes te zien die een goed indruk geven van het realisme dat met de nieuwe generatie HDTV spelmachines haalbaar is. Dat geldt dan voor zowel de animaties, het geluid en de beeldkwaliteit. Race-, sport- en oorlogssimulaties zijn populair op de nieuwe spel consoles. Hoewel het laatstgenoemde genre niet iedereen zal aanspreken is ook daar het realisme soms adembenemend.