CookiesHDTV video materiaal gratis op het web

13 november 2006 14:10 door Hans Wind

HD Ready?Het aantal HDTV uitzendingen is nog steeds zeer mager in ons land. Toch zijn er al heel wat mensen die thuis beschikken over een scherm, mediacenter of PC waarmee HD kwaliteit bekeken kan worden. We krijgen dan ook nogal eens de vraag voorgelegd waar voorbeelden van HDTV kwaliteit video materiaal op het web te vinden zijn.

Zowel Apple als Microsoft zien de HDTV ontwikkelingen als een belangrijk onderdeel van hun strategie en beiden investeren dan ook fiks in software en/of apparatuur waarmee HD materiaal kan worden bewerkt of weergegeven. Beide leveranciers hebben dan ook het nodige materiaal on-line gezet om een gratis voorproefje van de HDTV kwaliteit te geven

Apple
Op de Apple website staat een in de HD Gallery een aantal prachtige filmpjes die met behulp van Apple’s Quicktime te bekijken zijn. Ook staan op die site een groot aantal zogenaamde Movie trailers die een voorproefje geven van nieuwe en bestaande films. Er staan heel fraaie voorfilmpjes bij in HDTV resolutie.


Microsoft
Microsoft wil natuurlijk niet achterblijven en wil graag laten zien wat er allemaal voor fraais te zien is in de wereld van HDTV. Zij hebben in hun HD Content Showcase spectaculaire beelden in 720p en 1080p HD kwaliteit beschikbaar. Een aantal van deze voorbeelden is opgenomen met IMAX kwaliteit en dat geeft nog eens een extra ruimtelijk beeld door de extreme groothoek opnamen die daar soms bij zitten.

Al met al een aardig voorproefje van al het moois dat ons de komende tijd nog te wachten staat.