CookiesHitachi CP-X10000, CP-WX11000 en CP-SX12000 video projectoren

28 december 2008 13:27 door Hans Wind

Hitachi CP-X10000, CP-WX11000 en CP-SX12000 video projectorenMet de lancering van een nieuwe familie van LCD-projectoren betreedt de Hitachi Digital Media Group de professionele Audio-Video-markt.

De nieuwe Hitachi CP-X10000, CP-WX11000 en de CP-SX12000 zijn volgens de leverancier baanbrekende producten die lage eigendomskosten combineren met flexibele installatiekosten. Of het nu gaat om conferentieruimten, tentoonstellingszalen, grote theaters of toneelzalen, het publiek zal zonder meer kunnen genieten van de uitstekende prestaties en helderheid, terwijl AV-professionals profiteren van het installatie gemak en het eenvoudige onderhoud.

“Voor het eerst kan de bovenkant van de AV-markt nu profiteren van Hitachi’s voortdurende doelstelling om eigendomskosten terug te dringen door middel van innovatief ontwerp, kwalitatief hoogwaardige producten met ingebouwde betrouwbaarheid. Ongeacht de toepassing en ongeacht het gebruik zijn deze goed presterende, veelzijdige projectoren een ideale oplossing voor deze veeleisende markt”, zei Axel Kutschke, Senior Manager Presentatieproducten van Hitachi Digital Media Group.

“De introductie van deze drie nieuwe modellen betekent dat AV professionals nu een projector kunnen kiezen die gemakkelijk te installeren is en die uitzonderlijk goede prestaties levert in elke grote zaal of omgeving.”

Vanaf het begin specifiek ontworpen om aan de eisen van de professionele markt te voldoem zijn alle drie modellen uitgerust met een stofwerend koelsysteem dat één van de grootste bedreigingen voor de betrouwbaarheid elimineert. De effectiviteit van dit systeem betekent dat onafhankelijk van wisselende omstandigheden het luchtfiltersysteem minimaal 10.000 uur meegaat zonder onderhoud.

Het gebruik van onderdelen met een lange levensduur, waaronder niet-organische LCD-panelen en polariserende luchtfilters, zorgt voor nog meer betrouwbaarheid. Indien onderhoud uiteindelijk nodig is kan de projector een bericht e-mailen over de noodzakelijke werkzaamheden, zodat de downtime geminimaliseerd wordt en bijvoorbeeld een handmatige lampentest niet nodig is. Gemakkelijke toegang tot de essentiéle onderdelen waaronder de lamp, het LCD-paneel en de polarisator vereenvoudigen het onderhoud wanneer vervanging noodzakelijk is.

Deze modellen bieden hoge beeldkwaliteit, meteen op een iris gebaseerd contrastsysteem dat een contrastverhouding van 2500:1 levert. Tegelijkertijd verzekert de topkwaliteit schalende chip samen met het 12-bits digitale gamma en de 10-bits signaalprocessor een superbe kleurenreproductie.

Om op een eenvoudige wijze om te kunnen gaan met de installatie eisen die de professionele markt stelt komt deze nieuwe familie met een brede selectie van bajonetlenzen die een gevarieerde reeks van projectieafstanden en lensverschuivingen biedt. Door een 200″ weergavescherm mee te leveren laten deze modellen een projectieafstand vanaf 2,10 meter toe, alsmede ruimtebesparing door van achteruit te projecteren en flexibiliteit van installeren in elke situatie.

Alle modellen kunnen schermgroottes tussen 40 inch en 700 inch weergeven en afhankelijk van de gekozen lens kan de gekozen projectieafstand variéren van zo dichtbij als 1,00 meter tot aan een afstand van 20,2 meter. Om voor een nog grotere flexibiliteit te zorgen en zelfs de grootste zalen te kunnen bedienen is er de mogelijkheid om meerdere projectoren samen te voegen.

Met elk van de nieuwe modellen wordt een hele reeks resoluties en helderheidsopties geleverd. De helderste van de drie met 7500 lumen is de CP-X10000, die 1024×769 XGA resolutie biedt, terwijl de WXGA CP-WX11000 daadwerkelijk 1200×800 (16:10) breedbeeld projecteert met 6500 lumen. Tenslotte de CP-SX12000 met 1400/1050 SXGA+ die ook indruk maakt met het bereiken van de 7000 lumen-grens.

Alle modellen komen uiteraard met de nieuwste Hitachi gebruikers- en veiligheidskenmerken, alsmede met de aansluitingsmogelijkheden die alle Hitachi-projectoren populairmaken. My Screen, My Memory en My Button plus input bronbenaming, voorgeprogrammeerde resolutiesettings en blackboard-, whiteboard- en daglichtsettings garanderen dat de projectoren eenvoudig te gebruiken zijn terwijl PIN Lock, My Screen PIN Lock en een beveiligingsLED de beveiliging van het hoogste niveau waarborgen. Elke denkbare aansluitmogelijkheid wordt geboden, inclusief HDMI en BNC, alsmede een RJ45 jack plug mogelijkheid. Als laatste is er de nieuwe, eenvoudig te gebruiken software voor het beheren en besturen van de projectoren, die nu gratis te downloaden is vanaf www.hitachidigitalmedia.com, waardoor het voor gebruikers en professionals gemakkelijker maakt om toegang te hebben tot en te profiteren van de krachtige netwerkfuncties die in alle modellen zijn ingebouwd.

Beschikbaarheid Hitachi CP-X10000, CP-WX11000 en CP-SX12000
De Hitachi CP-X10000 is in heel Europa verkrijgbaar in december 2008. De CP-WX11000 zal in februari 2009 verkrijgbaar zijn en de CP-SX12000 in maart 2009.

Bron: Hitachi