CookiesHitachi, Canon en Matsushita gaan samenwerken in LCD business

26 december 2007 10:25 door Hans Wind

Hitachi, Canon en Matsushita gaan samenwerken in LCD businessHitachi, Canon en Matsushita, beter bekend door haar merk Panasonic, hebben gisteren een principe overeenkomst bereikt over een samenwerking die de gezamenlijke LCD business moet versterken en verder laten groeien.

Eerder kondigden Sharp en Toshiba ook al een soortgelijke samenwerking aan op LCD gebied.

Onder het samenwerkingsverband, zullen de drie bedrijven hun krachten bundelen om de ontwikkeling van moderne schermtechnologie te versnellen en de toepassingsgebieden van deze technologie te verbreden.

Hitachi bezit geavanceerde LCD technologie, waaronder haar bekende In-Plane Switching (“IPS”) technologie. IPS levert onder andere een goede kleurweergave en een brede kijkhoek. De kracht van Canon ligt in de camera en printer technologie en de medische hoek terwijl Matsushita met Panasonic een leidende rol speelt in de platte beeldscherm HDTV markt.

Onder de overeenkomst is ondere andere ook in principe besloten dat Canon en Matsushita, door aandelen overname van Hitachi, elk een 24.9% belang zullen nemen in Hitachi Displays Co., Ltd. (“Hitachi Displays”), nu nog een volledige dochter van Hitachi die actief is in de markt van kleine en middelgrote LCD schermen. Deze deelname moet overigens nog worden goedgekeurd door diverse authoriteiten.

Bron: Hitachi