Cookies



Hitachi DV-DS163E en DV-DS253E introductie

15 juni 2006 08:30 door Hans Wind

Hitachi DV-DS163EHitachi Digital Media introduceert twee nieuwe dvd/harddisk-recorders, de Memory Master DV-DS163E met 160GB harde schijf en DV-DS253E met 250GB aan opslagruimte. De recorders kunnen naast tv-programma’s ook mp3-bestanden en digitale foto’s opslaan. Op die manier wordt de recorder in combinatie met televisie een multimedia jukebox waarop alle gewenste digitale gegevens zijn te bekijken of te beluisteren.

De recorders zijn uitgevoerd in zwart met aluminium accenten. Om foto’s over te brengen naar de recorder beschikt het apparaat over een kaartlezer voor diverse geheugenkaarten. Via de DV-input zijn beelden van een dvd-camcorder eenvoudig op te slaan.

Dankzij de grote opslagruimte is in totaal 222 uur (160GB) tot 338 uur (250GB) televisie op te slaan. Dat zijn ongeveer 100 tot 150 films of volledige seizoenen van televisieseries.

De recorders kunnen overweg met alle dvd-formaten (ram, +r, -r, +rw, -rw en +r dl). Daarnaast zorgen ze voor een beter beeld en geluid door middel van HDMI (High Definition Multimedia Interface). Met deze technologie worden standaard beeld en geluid opgewaardeerd naar een de high-definition 1080i-resolutie.

“Consumenten willen flexibeler omgaan met hun tijd en tv-programma’s kijken wanneer het hen uitkomt. Bovendien willen ze meer dan alleen films of series opnemen, maar ook andere media op één plek bewaren. Op die manier ben je ook af van verschillende kabels van allerlei apparaten. Met de nieuwe dvd/hardisk-recorders hebben we daar dus een oplossing voor”, aldus Roland Fritsch, Product Marketing Manager bij Hitachi Digital Media Group.

Betere harde schijf dan noodzakelijk
Hitachi is een van de weinige partijen die alle onderdelen in eigen beheer ontwikkelt. De recorders beschikken dan ook over Hitachi’s eigen optische schijven, die speciaal voor audio-video doeleinden zijn ontworpen.

“Van harde schijven in PC’s worden voornamelijk korte acties vereist. Daarentegen moeten de harde schijven in dvd/harddisk-recorders soms wel uren draaien. We hebben daarom al in een vroeg stadium gekozen om zelf schijven te ontwikkelen voor dit doeleinde en de ontwikkeling van onderdelen niet uit te besteden”, vervolgt Fritsch. “We hebben in deze recorders zelfs nog betere schijven dan noodzakelijk gezet. Op die manier zijn we zeker van het prestatievermogen, de levensduur van het apparaat en de tevredenheid van de gebruiker.”

Prijs en beschikbaarheid
De Memory Master DV-DS163E en DV-DS253 zijn vanaf juni 2006 verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn 549 euro voor de recorder met 160GB en 599 euro voor die met 250GB.

Vergelijk de prijzen voor de Hitachi DV-DS163E:

Vergelijk de prijzen voor de Hitachi DV-DS253E: