CookiesHitachi DZ-BD7HE en DZ-BD70E Blu-ray Disc camcorders introductie

2 augustus 2007 08:02 door Hans Wind

Hitachi DZ-BD7HE en DZ-BD70E Blu-ray Disc camcorders introductieHitachi annonceert vandaag de Hitachi DZ-BD7HE en DZ-BD70E, de eerste Blu-ray Disc (BD) camcorders ter wereld. De nieuwe camcorders kunnen meer dan een uur Full HD 1920×1080 video opnemen op een BD (enkelzijdig, enkellaags).

De Hitachi DZ-BD7HE is een zogenaamde hybride camcorder met een Blu-ray drive en een 30 gigabyte (GB) in gebouwde Hard Disk Drive (HDD) die ongeveer vier uur 1920×1080 full high-definition video kan opnemen, of tot acht uur 1440×1080 HD video. Hij kan ook de opnamen kopiéren van de harde schijf naar de 8 cm Blu-ray disc, binnen de camera, zodat gebruikers geen extern opslag medium nodig hebben.

De nieuwe Hitachi DZ-BD70E is en BD drive camcorder die ongeveer een uur 1920×1080 full HDTV kwaliteit video kan opnemen (of twee uur in 1440×1080 resolutie) op een 8cm Blu-ray disc.

De nieuwe camcorders hebben een systeem dat de Full HD TV resolutie registreert, opneemt en opslaat gedurende het hele proces met:
• de nieuw ontwikkelde HD lens met 10x optische zoom
• de 5,3 megapixel progressieve CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) beeld sensor met 2,07 megapixels voor video en 4,32 megapixels voor foto’s
• de nieuw ontwikkelde HD beeldverwerking “Picture Master Full HD”
• ’s werelds eerste 8cm Blu-ray disc drive, die 1920×1080 video kan vastleggen op de 8cm BD die 5x meer opsalgruimte heeft dan een 8cm DVD.

Hitachi DZ-BD7HE en DZ-BD70E specificaties

• Hitachi Blu-ray schijfstation: Blu-ray schijfstation dat compatibel is met Multiformat+ DVD. Maakt gebruik van Blu-ray schijven met topcapaciteit ”“ de nieuwe benchmark qua optische schijfmedia voor HD video-opnames. Ook geschikt voor de opslag van films in standaardkwaliteit op de populairste en algemeen verkrijgbare dvd-indelingen, zoals DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, (+RW op PAL-model). De Blu-ray schijf biedt maximum één uur opnametijd in Full HD 1920×1080.

• Integraal Full HD-proces: Opname: 2M 1920 x 1080 Full HD / Opslag: 1920 x 1080 Full HD (In werkstand HX) / Uitvoer: HDMI 1920 x 1080 Full HD

• Hybride Blu-ray schijf + HDD: De vaste schijf van 30 GB met topcapaciteit biedt een langere opnametijd, aangezien dit vereist is voor de HD-indeling. Mogelijkheid om opnames te bewerken op de camera voordat ze in HD gebrand worden op een Blu-ray schijf of in standaardmodus opgeslagen worden op traditionele dvd-media.
Biedt 4 uur opslagtijd in de werkstand Full HD (HX) en 8 uur in de standaardwerkstand (HS).
Afgewerkte films kunnen op Blu-ray schijven of dvd’s gebrand worden zonder een PC of bijkomende externe hardware. De gebruikers kunnen gebruikmaken van de werkstand Full Footage Automatic Dubbing om alle inhoud van de HDD op een dvd te branden, of van de werkstand Manual Footage Dubbing om individueel geselecteerde scènes te branden.

• CMOS-sensor: 5,3 megapixels.

• Hitachi Picture Master: De 24-bits kleurenherkennings-engine biedt 68 miljard levensechte kleuren en het 3D kleurenbeheersysteem staat borg voor een realistische diepgang en textuur. De dubbele dynamische ‘enhancer’ resulteert in een superieure reproductie van glanzende en blinkende oppervlakken. Digital Noise Reduction verzekert een scherper en helderder geluid.

• HDMI-connectiviteit: De geïntegreerde HDMI-poort van de camcorders biedt mogelijkheden voor rechtstreekse aansluiting op HD TV’s voor onmiddellijke weergave in High Definition zonder Blu-ray speler.

• Quick Start: in 1 seconde. Een unieke functie van Hitachi die garandeert dat de camcorder nagenoeg onmiddellijk operationeel is, zodat u zelden belangrijke momenten mist.

• Foto-opname vanaf schijf/HDD: Met de Hitachi camcorders kunnen de gebruikers hun favoriete filmmomenten vastleggen en uitwisselen als digitale foto’s vanaf de schijf of de vaste schijf.

• SD-kaartsleuf: Biedt de mogelijkheid om digitale foto’s rechtstreeks op te slaan op een SD-kaart, voor eenvoudige verwerking.

• USB 2.0-connectiviteit: Voor snelle en comfortabele bestandsoverdrachten naar PC

• 16:9 breedbeeldondersteuning: Garandeert de compatibiliteit met moderne breedbeeldtelevisies en flatscreens voor een perfecte weergave thuis, zonder verlies of formaataanpassing van beelden.

• Zoomlens: 10x optische zoom

• Weergavescherm: 16:9 breedbeeld, formaat 2,7 inch

• Maximale opnametijd:
BD7HE camcorder met hybride Blu-ray schijf en vaste schijf
Werkstand Full HD (HX): 4 uur op HDD plus 1 uur op Blu-ray schijf
Standaardwerkstand (HS): 8 uur op HDD, plus 2 uur op Blu-ray schijf

BD70E camcorder met Blu-ray schijf
Werkstand Full HD (HX): 1 uur op Blu-ray schijf
Standaardmodus (HS): 2 uur op Blu-ray schijf

• Afmetingen:
BD7HE: 83x87x166 mm
BD70E: 77x87x166
• Gewicht zonder batterij:
BD7HE: 630 g
BD70E: 575 g

De Hitachi DZ-BD7H Een DZ-BD70E camcorders zijn in Japan beschikbaar vanaf 30 augustus aanstaande en ze zullen in Europa verschijnen vanaf oktober 2007.


Hitachi DZ-BD70E prijs vergelijking

Hitachi DZ-BD7HE prijs vergelijking