CookiesHorizon box media- en entertainmentplatform van UPC

8 september 2011 18:36 door Hans Wind

Horizon box media- en entertainmentplatform van UPCLiberty Global, het moederbedrijf van UPC, presenteerde vandaag de Horizon box, een media- en entertainmentplatform voor thuis, dat naadloos digitale televisie, persoonlijke content en web based content integreert. Gebruikers kunnen content bekijken op meerdere schermen en apparaten in huis door middel van een eenvoudige, intuïtieve interface en een zeer hoogwaardige zoek- en aanbevelingenfunctie.

De Horizon gebruikservaring werd vandaag in Amsterdam gedemonstreerd door Mike Fries, de president en CEO van Liberty Global, op de IBC 2011, ’s werelds grootste vakbeurs voor de televisie-industrie.

Mike Fries: “De afgelopen twintig jaar heeft Liberty Global voorop gelopen met het brengen van technologische innovaties voor haar klanten in Europa. Zowel op het vlak van snel breedband internet als van interactieve digitale televisie streven we voortdurend naar een betere gebruikservaring voor onze klanten. Met Horizon vinden we de televisie opnieuw uit.”

Horizon box afstandbedieningBij Horizon vormt een computer het ‘multimediahart’ van het huis. Deze multimedia gateway creëert een draadloos netwerk dat de HD TV verbindt met alle persoonlijke apparaten zoals computers, tablets en smartphones. De TV-interface gebruikt 3D-graphics en beelden om content tot leven te wekken en om simpel, snel en naadloos te kunnen navigeren. De zoek- en aanbevelingsfuncties bieden klanten toegang tot persoonlijk beeld- en geluidsmateriaal (foto’s, muziek, films, etc.) dat thuis op andere apparaten of in de cloud is opgeslagen.

De Horizon box zorgt er ook voor dat gebruikers entertainment niet alleen op hun televisies in huis kunnen ervaren, maar ook daarbuiten. Speciaal voor Horizon zijn er webbrowsers en applicaties (apps) voor smartphones en tablets (tweede schermen) ontwikkeld, om eenzelfde ervaring op diverse apparaten in en om het huis te brengen.

Open platform

Het open application platform van Horizon streeft ernaar een nieuwe dimensie toe te voegen aan televisie, net als apps dat eerder deden voor smartphones en tablets. Het Horizon ‘ecosysteem’ is een open en schaalbaar platform waarvoor ontwikkelaars apps kunnen ontwerpen. Liberty Global werkt samen met contentpartijen, zoals YouTube, Facebook en Twitter, om applicaties te ontwikkelen voor haar App Store. Klanten die Horizon gebruiken kunnen in de App Store kiezen uit web-gebaseerde apps en widgets die naadloos worden geïntegreerd in de HD TV-interface.
Binnenkort lanceert Liberty Global een nieuwe software developers kit voor Horizon. Liberty Global nodigt contentpartijen en applicatieontwikkelaars uit om zich aan te sluiten bij de 60 partijen die al apps voor het nieuwe platform hebben ontwikkelt.

Uitrol

Liberty Global voert momenteel in Nederland praktijktests uit en zal later dit jaar met consumententests beginnen. De commerciële lancering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012 bij UPC in Nederland. UPC Cablecom in Zwitserland en Unitymedia in Duitsland zullen snel volgen. Horizon wordt toegevoegd aan het bestaande aanbod van geavanceerde digitale producten. Digitale televisieklanten krijgen bij de introductie een aantrekkelijk upgrade-pakket aangeboden.

Horizon Partners

Liberty Global heeft Horizon samen met een aantal technologiepartners van wereldfaam ontwikkeld. Samsung heeft de multimedia-gateway voor thuisgebruik gebouwd, met de Intel Atom™ CE Media Processor in het hart. NDS levert de middleware en de gebruikservaring. Nagravision levert met NAGRA Media Access het encryptiesysteem. Deze oplossing zal ondersteuning bieden voor MoCA en WiFi en deel uitmaken van het DLNA-ecosysteem (Digital Living Network Alliance).

De mogelijkheid om de TV-ervaring over te brengen op diverse apparaten, zoals computers, tablets en smartphones zowel in als om het huis, wordt geleverd door de IOKO’s enterprise service platform en door de Platform video content management system. Empathy Labs was verantwoordelijk voor het website design.

Bron: Liberty Global