CookiesHTC Desire Eye smartphone en HTC RE camera introductie

9 oktober 2014 07:43 door Hans Wind

HTC REMet de introductie van de kleine camera HTC RE, de HTC Desire Eye smartphone en de camera-software HTC Eye Experience slaat deze fabrikant naar eigen zeggen een nieuwe richting in. Daarnaast kondigt het bedrijf HTC Zoe aan, een community waar gebruikers gezamenlijke video’s kunnen creëren en bewerken.

HTC RE

De nieuwe HTC RE is een zeer kleine camera waarmee je tegelijkertijd het moment kunt blijven ervaren en vastleggen met video en foto’s. De HTC RE heeft een cilindrisch design dat goed in de hand past en is uitgerust met een ingebouwde ‘grip sensor’ die direct de camera activeert zodra je deze oppakt. Met de sluiterknop maak je met één aanraking een foto. Door deze knop langer in te drukken neem je een video op.

De HTC RE beschikt over een hoge resolutie 16MP CMOS-sensor, Full HD 1080p video recording, een 146 graden groothoeklens, slow-motion en time lapse opnamefunctie. De RE-app heeft een ‘remote live viewfinder’ waarmee je de actie live op het scherm van je mobiele telefoon kunt bekijken en op afstand kunt bedienen. Ook is het mogelijk te switchen naar het album met de foto’s en video’s die al op de HTC RE camera staan om ze te bekijken op je mobiele telefoon. De app zorgt er verder voor dat er automatisch een back up wordt gemaakt op je telefoon of in de cloud zodat je je geen zorgen hoeft te maken over voldoende opslagruimte. Ook biedt de RE binnenkort real-time video streaming naar YouTube. De RE-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Ook zijn er diverse accessoires verkrijgbaar waaronder een ‘clip-on’ waarmee je de RE kunt vastmaken aan je kleding of tas. Daarnaast is er een klem met zuignap beschikbaar om de RE vast te zetten en bijvoorbeeld een time-lapse te maken, en is er een klem voor op je fiets.

HTC Desire EYE smartphone

HTC Desire EyeDe nieuwe HTC Desire EYE smartphone heeft een 13MP camera aan de voorzijde en 13 MP camera aan de achterzijde. BSI-sensoren leggen volgens HTC de beelden haarscherp vast, zelfs in situaties met weinig licht. De twee dual-LED flitsers aan de voor- en achterkant zorgen voor natuurlijke kleuren, ook als het natuurlijke licht minder wordt.

Drie microfoons brengen de audiokwaliteit naar een hoger niveau. Daarnaast is het toestel uitgerust met HTC BoomSound, twee versterkte stereo front speakers en een 5,2 inch full HD-scherm.

Het tweekleurige en spatwaterdichte unibody design is voorzien van een fysieke cameraknop voor het focussen en het nemen van foto’s. Met HTC’s nieuwe EYE Experience, Zoe, een Qualcomm Snapdragon 801-processor en 4G-connectiviteit bewerk en deel je probleemloos je beste beelden.

Bescherm je HTC Desire EYE in stijl met de retro-design Dot View cover. Deze transparante, interactieve cover zorgt ervoor dat je zonder de cover te openen, de telefoon kunt bedienen en geen notificatie mist. De Dot View cover is te personaliseren met verschillende thema’s of eigen foto’s. De cover is beschikbaar in de kleuren: blauw, oranje, grijs en paars. De speciale Stand cover heeft een ingebouwde ‘kickstand’ om gemakkelijk video’s te bekijken, foto’s te maken of videogesprekken te voeren.

HTC EYE Experience

De HTC EYE Experience software komt met Face tracking waardoor je altijd optimaal in beeld bent zelfs als je je beweegt. De camera volgt jouw bewegingen wat ideaal is voor videogesprekken, bijvoorbeeld bij gebruik vanm Skype. Bovendien kunnen tot vier mensen in dezelfde ruimte in beeld gebracht worden met ieders gezicht goed gepositioneerd op het scherm. Verder brengt de optie ‘scherm delen’ desktop-functionaliteit naar video chat op een telefoon. Zo kun je altijd en overal tijdens je videogesprek documenten met je gesprekspartner(s) delen en bespreken.

De HTC EYE biedt een Split Opname-functie. Maak tegelijkertijd foto’s en video’s met de camera’s aan de voor- en achterzijde om één ‘split screen’ afbeelding of video te creëren. Dit zorgt voor een camera-ervaring waarmee je zowel je belevenis als jouw reactie daarop kunt vastleggen. Met de functionaliteit ‘Plak-mij-erbij’ kun je de foto van jezelf, genomen met de camera aan de voorkant, plaatsen in de scene die je hebt geschoten met de camera aan de achterkant. ‘Spraak Selfie’ zorgt ervoor dat je met je stem de camera kunt bedienen. Met een simpel commando zoals ‘cheese’ leg je eenvoudig een foto vast. Met het commando ‘action’ start je een video-opname.

Populaire functies die eerder werden gepresenteerd op de HTC Desire 820 zijn ook geïntegreerd in de HTC EYE Experience zoals Face Fusion, waarmee je jouw gezicht kunt combineren met dat van een beroemdheid of vriend en zo een compleet nieuwe look creëert. Daarnaast zie je Live MakeUp terug in de HTC EYE Experience. Hiermee kun je voordat de foto wordt gemaakt instellen dat je huid mooier en egaler wordt gemaakt.

Zoe App

Met de nieuwe Zoe app is het makelijk jouw foto’s en video’s te combineren tot één verzameling highlights. Deze kunnen bovendien worden voorzien van een eigen thema en soundtrack en worden gedeeld met vrienden in de Zoe community. Ook kunnen vrienden hun content mixen met jouw foto’s en video’s. Zoe creëert vervolgens de ultieme video met highlights die iedereen kan bekijken en delen met zijn favoriete sociale netwerk. Zoe 1.0 biedt de flexibiliteit om korte, medium en lange Zoe’s automatisch te creëren, gemaakt van enkele beelden of een serie video clips. Zoe video highlights is volledig geïntegreerd met RE en genereert automatisch highlights die gedeeld kunnen worden. Zoe 1.0 is gratis verkrijgbaar voor Android en is later dit jaar beschikbaar voor iOS.

HTC Desire Eye en HTC RE prijs en beschikbaarheid

De HTC Desire EYE is vanaf medio november beschikbaar. De prijs bedraagt 499 euro exclusief abonnement.

De HTC RE is vanaf het begin van het eerste kwartaal van volgend jaar verkrijgbaar voor een prijs van 229 euro.

De HTC EYE Experience komt de komende maanden ook beschikbaar op de volgende toestellen: HTC One (M7), HTC One (M8), HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One max, HTC Desire 816 en de HTC Desire 820.

Bron: HTC