CookiesHTC One M9 smartphone introductie

1 maart 2015 17:10 door Hans Wind

HTC One M9De HTC One M9 smartphone is het nieuwe topmodel van de HTC One-serie.

Volgens de fabrikant is de HTC One M9 een versmelting van het beste dat zijn beide voorgangers te bieden hadden. Het volledig aluminium design wordt gecombineerd een dual tone zilver- met goudkleurige afwerking. De gepolijste, goudkleurige zijkanten lopen vloeiend over in een geborsteld zilveren achterpaneel van het 5 inch-scherm.

Met het nieuwe HTC Sense 7 kun je alles personaliseren zoals jij dat zelf wilt. De aanpasbare thema’s maken een analyse van je favoriete foto om vervolgens de ‘look and feel’ van je apps, het kleurenschema en de achtergronden aan te passen. HTC Sense 7 komt met een verbeterd startscherm, waarbij de meest gebruikte apps op basis van je locatie worden getoond op de homepage. De HTC Sense Home widget is handmatig aan te passen. Verder maakt een verbeterde versie van HTC BlinkFeed het makkelijker om leuke restaurants en cafe’s in je directe omgeving te ontdekken. Dankzij het gebruik van locatie- en tijdsgegevens worden deze gelegenheden aanbevolen op je scherm.

De 20 Megapixel hoofdcamera legt alle details vast door de Dynamic Sensing Engine. De lens is gemaakt van saffierglas en is op die manier beschermt tegen krassen. Daarnaast kunnen gebruikers met de camera Ultra HD video’s maken in 4K-resolutie.

De HTC One M9 beschikt over een UltraPixel front facing camera met 4 Megapixel resolutiedie volgens HTC ook bij weinig licht mooie foto’s schiet.

De nieuwe smartphone is voorzien Anroid 5.0 Lollipop en een 64-bits Snapdragon 810-octacore van Qualcomm. De telefoon heeft 3GB werkgehuegen en 32GB opslagruimte. Via een Micro-SD slot kan dit opslaggeheugen worden uitgebreid tot 128GB. DE afmetingen zijn 144,6 x 69,7 x 9,61 mm en het gewicht is 157 gram. De accu heeft een capaciteit van 2.840 mAh.

Dankzij HTC Sense 7 met de HTC EYE Experience is het nemen van de creatieve selfies modelijk. Met de nieuwe app Foto-editor kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan bij iedere foto, met speciale effecten als Vormen, Patronen, Elementen en Bokeh. Deze creaties kun je met HTC Zoe automatisch bewerken door je favoriete muziek eraan te koppelen en er met je vrienden een remix van te maken door het toevoegen van hun eigen foto’s. In de nieuwe One Galerij zoek je eenvoudig naar je favoriete afbeeldingen, of ze nu zijn opgeslagen in je foto album of op de telefoon, gepost zijn op social media of geüpload in bepaalde cloud-platformen. De Galerij plaatst je hele fotobestand binnen handbereik en stelt je in staat eenvoudig te zoeken op datum, locatie, gebeurtenis, album of zelfs naar de beelden zelf met Image Match.

De HTC One M9 is voorzien van HTC BoomSound. HTC’s twee stereo frontspeakers, nu gecombineerd met 5.1 Dolby Surround sound, zorgen voor verbeterd 24-bit HD-geluid.

Een swipe-beweging met drie vingers over het scherm verbindt je telefoon met externe luidsprekers, zoals die van Harman Kardon, of een hd tv. De playlist-functie maakt het mogelijk meerdere telefoons met een luidspreker te verbinden via Qualcomm AllPlay. Hierdoor kan geluid worden gestreamed naar meerdere apparaten in verschillende ruimtes. De HTC One M9 beschikt daarnaast over de Peel Smart Remote-app voor gebruik in combinatie met een TV. De app verbindt je eenvoudig met je favoriete tv-programma’s en series en leert zelfs van het kijkgedrag, waarmee je telefoon transformeert in een tv-gids en afstandsbediening.

Accessoires

De HTC One M9 beschikt over accessoires zoals een nieuwe variant op de HTC Dot View cover in de kleuren grijs, roze en mintgroen. De doorzichtige achterkant zorgt dat het design van het toestel zichtbaar blijft. Een aantal nieuwe features en kleuropties geeft gebruikers mogelijkheden om de retrostijl van de cover aan te passen aan hun wensen. Notificaties van populaire apps als WhatsApp, Instagram en Snapchat blijven in een oogopslag zichtbaar door de cover heen.

Een IP68 waterbestendige Active Case en Active Headset zorgen ervoor dat je telefoon ook onder meer extreme omstandigheden goed beschermd blijft.

HTC One M9 prijs en beschikbaarheid

De consumentenadviesprijs van de HTC One M9 is 749 euro exclusief abonnement en hij is verkrijgbaar in de kleuren Gold on Silver en Gunmetal Grey. Het toestel is breed beschikbaar vanaf 31 maart 2015.

Bron: HTC