CookiesHTC One X, One S en One V smartphones

27 februari 2012 07:47 door Hans Wind

HTC One X, One S en One V smartphonesDe nieuwe HTC One-serie bestaat uit drie smartphones en wel de HTC One X, de HTC One S en de HTC One V.

De toestellen uit het HTC One-portfolio beschikken over Android 4.0 (Icecream Sandwich) en HTC Sense 4, de nieuwe versie van HTC’s eigen interface. De laatste biedt een vernieuwde gebruikservaring met HTC ImageSense, een verzameling nieuwe camera- en beeldfunctionaliteiten die HTC One-telefoons onderscheidt van andere toestellen. HTC Sense 4 bevat ook verbeteringen van de audiokwaliteit en maakt het luisteren naar muziek via smartphones, volgens de fabrikant, nog eenvoudiger.

Met ImageSense concurreren HTC One-toestellen met traditionele, digitale camera’s. Dit door sterke verbeteringen op het gebied van de lens, de sensor, software en een geïntegreerde HTC ImageChip. Met deze features is het mogelijk in slechts 0,7 seconden een foto te maken. Bovendien kun je met de supersnelle 0,2 seconde autofocus ongelimiteerd shots maken door simpelweg de knop ingedrukt te houden.

De telefoons in de HTC One-serie leveren zelfs bij slechte omstandigheden zoals situaties met weinig licht of juist fel achtergrondlicht, foto’s in goede kwaliteit. De f/2.0 lens op de HTC One X en HTC One S biedt optimale performance en pakt 40 procent meer licht dan de f/2.4 lens. Daarnaast kan met Video Pic tegelijkertijd een foto worden gemaakt en een video worden opgenomen. Je hoeft enkel de shutter-knop aan te raken en het toestel maakt een foto op hoge resolutie terwijl de video-opname doorloopt. Ook kun je een foto halen uit een eerder gemaakte video.

Beeld

De HTC One-toestellen bieden een makkelijke manier om foto’s te bewaren en te delen. HTC heeft Dropbox geïntegreerd in HTC Sense 4. Gebruikers van een HTC One telefoon krijgen 2 jaar 25 Gigabit gratis Dropbox-opslag, voldoende om meer dan 10.000 foto’s met hoge kwaliteit op te slaan. Dropbox is volledig geïntegreerd met HTC Sense 4, daardoor is het ook eenvoudig andere bestanden en documenten op te slaan en te delen. Door HTC’s draadloze Media Link HD (apart verkrijgbaar) in te pluggen in de HDMI-poort van je HD TV, kun je eenvoudig je foto’s, video’s en muziek delen met vrienden, familie of collega’s.

Geluid

In het HTC One-portfolio is voor het eerst volledige integratie met Beats Audio toegepast voor een rijker en authentieker geluid. Dit is duidelijk merkbaar, of je nu naar je favoriete muziek luistert, naar een YouTube video kijkt of aan het gamen bent. HTC One-toestellen maken het ook makkelijk je muziek over te zetten en te beluisteren met de ingebouwde HTC Sync Manager software, die automatisch wordt geïnstalleerd op je computer als je je telefoon erop aansluit. Eenmaal aangesloten is het eenvoudig nummers, artiesten en afspeellijsten van een muziekbibliotheek zoals iTunes over te zetten. Nadat je de eerste keer hebt gesynchroniseerd kun je via WiFi automatisch de muziek op je toestel up-to-date houden.
Met de nieuwe HTC Music Hub op de HTC One-toestellen kun je niet alleen de muziek die op je toestel is opgeslagen op één plek vinden, maar ook al jouw favoriete kanalen van internetradio, streaming-diensten en muziek-apps verzamelen. Hiermee heb je altijd snel toegang tot jouw muziek.

HTC One X

De HTC One X is vervaardigd uit een polycarbonaat unibody met de robuustheid van metaal met een licht gewicht. Met een naadloze constructie combineert de unibody een glossy finish en een matte achterkant. De HTC One is razendsnel met de nieuwe NVIDIA Tegra 3-processor die zorgt voor heldere beelden, snellere applicaties en een langere accuduur. De processor bevat 1.5GHz Super 4-PLUS-1 quad-core met een geïntegreerde vijfde core voor besparing op de batterij en een high-performance 12-Core NVIDIA GPU. De HTC One bevat ook een indrukwekkend 4.7-inch, 720p HD-scherm met 3-D glas dat is beschermd door Corning Gorilla Glass.

HTC One S

The HTC One S is het perfecte toestel voor consumenten die een high-end telefoon willen in een compacter formaat. Het toestel combineert een dual-core 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4-processor met een 4.3-inch scherm eveneens met 3-D glas beschermd door Corning Gorilla Glass. De HTC One S brengt HTC’s innovatieve metalen unibody design naar een nieuw, dun 7.9-mm ontwerp. Hiermee is de HTC One S de dunste HTC-telefoon tot nu toe. Het toestel is verder afgewerkt met een nieuwe gecombineerde finish; een matzwart, keramisch metalen oppervlak dat vier keer harder is dan geanodiseerd aluminium. Hiermee blijft de HTC One S er ook na langere tijd fantastisch uitzien. Voor de tweede finish van de One S is een proces gebruikt dat zorgt voor een geleidelijk verloop in kleur waardoor het toestel er geraffineerd uitziet.

HTC One V

Met het geroemde ontwerp van de HTC Legend, brengt de HTC One V top-end design naar een aantrekkelijke smartphone. Daarnaast biedt het toestel een indrukwekkende camera en authentieke geluidservaring. Door het iconische aluminium design heeft het toestel een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.

HTC One prijs en beschikbaarheid

• De HTC One X is vanaf 2 april in de Benelux beschikbaar. De consumentenadviesprijs van het toestel bedraagt 649 euro.

• De HTC One S is vanaf eind april in de winkel te vinden met een consumentenadviesprijs van 549 euro.

• De HTC One V is medio april beschikbaar voor een adviesprijs van 329 euro.

De genoemde adviesprijzen zijn exclusief abonnement.

Bron: HTC