CookiesHTC Vive VR developer edition introductie

3 maart 2015 11:01 door Hans Wind

HTC Vive VR bril developer editionDe HTC Vive VR developer edition is geboren uit een samenwerking tussen HTC en Valve, een bedrijf dat zich bezighoudt met computerspellen. De nieuwe Virtual Reality bril moet in het voorjaar beschikbaar komen voor ontwikkelaars en de consumentenversie wordt tegen het einde van 2015 verwacht.

De nieuwe HTC Vive combineert Valve’s Steam VR-tracking- en -inputtechnologieën met HTC technologie.

HTC Vive biedt met zijn VR-headset een ervaring waarmee je als gebruiker in een totaal andere, virtuele wereld belandt. HTC en Valve introduceren een 360-graden kamerbrede tracking-technologie, waarmee je met Vive rechtop kan staan, rond kunt lopen en je virtuele ruimte kunt verkennen, voorwerpen kunt onderzoeken vanuit alle hoeken en de interactie aan kan gaan met je omgeving. De developer versie van de VR headset biedt een resolutie van 1.200 x 1.080 per oog en videobeeld van 90 frames per seconde.

HTC introduceert ook nieuwe draadloze VR Controllers die per set van twee geleverd worden en volgens HTC zijn ontworpen om in praktisch elke VR-omgeving te functioneren.

Bètaversies van de HTC Vive Developer Edition hebben ondertussen entertainment content opgeleverd van een aantal van grote game-ontwikkelaars, waaronder Vertigo Games, Bossa, Barry -Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games en Owlchemy.

Volgens HTC is het potentieel van VR buiten de gaming-wereld zo goed als onbeperkt. HTC en Valve zijn vastbesloten een bredere visie voor VR te realiseren en zien een belangrijke kans onze dagelijkse ervaringen te transformeren. Reizen, evenementen bijwonen, afspreken met vrienden en zelfs shoppen kunnen daar onderdeel van zijn. Om die visie te realiseren werken HTC en Valve samen met merken zoals Google, HBO, Lionsgate en het National Palace Museum in Taiwan.

HTC Vive VR developer edition prijs en beschikbaarheid

De HTC Vive komt in het voorjaar beschikbaar voor ontwikkelaars en de consumentenversie wordt tegen het einde van 2015 verwacht. Meer informatie is te vinden op de HTC VR website.

Bron: HTC