CookiesHülsta Scopia en Xelo meubels nu met Teufel audio

17 april 2014 11:54 door Hans Wind

Hülsta Scopia en Xelo meubels nu met Teufel audioDe Hülsta Scopia en Xelo meubels zijn vanaf nu ook verkrijgbaar met ingebouwde audioapparatuur van Teufel. De Hülsta audio meubels zijn volgens de fabrikanten speciaal ontwikkeld om film en muziek in hoge kwaliteit weer te geven.

Het puristische design van de Scopia serie van Hülsta werd al eens bekroond met de Interior Innovation Award. De geïntegreerde toevoeging – onzichtbaar dankzij een gestoffeerde klep – van het speciaal vervaardigde geluidssysteem van Teufel Audio voegt er een nieuwe dimensie toe: een nieuwe generatie Hülsta media-lowboards is daarmee geboren. De geïntegreerde satelliet luidsprekers zijn zo in de meubels geplaatst dat ze het geluid direct op de luisterpositie afstralen. De compacte en krachtige subwoofer zorgt voor een goede basweergave, zodat films en muziek dynamisch en realistisch worden weergegeven. Het ingebouwde besturingsapparaat voor Blu-ray-speler, game console, cd-speler en andere afspeelapparatuur is gemonteerd op een rails, zodat gebruikers makkelijk bij de negen ingangen komen. De Scopia en Xelo media-lowboards beschikken volgens Teufel over de nieuwste technieken en decoders.

Kenmerken van het ingebouwde Teufel audiosysteem

Speciaal ontwikkelde en afgestemde audiocomponenten
Voor een nauwkeurige geluidsweergave zijn de geïntegreerde speakers op de luisterpositie afgestemd. Door het gebruik van een center speaker (3.1-systeem) wordt de verstaanbaarheid van de spraakweergave verhoogd. Door de ontkoppeling van de subwoofer met het meubel worden trillingen bij hoog volume geminimaliseerd. Een pull-out systeem zorgt er voor dat extra afspeelapparatuur eenvoudig kan worden aangesloten.

Direct speelklaar
Er is geen extra versterker of AV-receiver nodig om het audiosysteem in gebruik te nemen. Het hifi meubel beschikt over drie frontluidsprekers, subwoofer en AV-receiver (voorversterker). Het is een kwestie van TV, Blu-ray speler en game console aansluiten.

Uit te breiden tot 5.1 surroundset
Het Hülsta audio meubel kan eenvoudig met een speciale uitbreidingsset van Teufel – met twee achter-luidsprekers en RearStation 4 – worden uitgebreid tot 5.1 surround set.

Geïntegreerde AV-receiver (voorversterker)
De geïntegreerde AV-receiver biedt aansluitmogelijkheden met o.a. een HDMI in- en uitgang, digitale en analoge audio ingangen. De AV-receiver ondersteunt eveneens 3D, DTS HD-Master en Dolby True-HD en andere audioformaten. Afstandsbediening, koptelefoonaansluiting en RDS radio ronden het omvangrijke uitrustingspakket af.

Luidsprekers van Teufel
De 2-kanaals satellieten beschikken over een high-end-coaxiaal driver – dat uit een 80-mm- midrange driver met geïntegreerde 20-mm tweeter bestaat. De satellieten hebben een uitgebalanceerd frequentieverloop en beschikken over een goed afstraalvermogen, bij hoge gevoeligheid van 89 dB (2,83 V / 1m). Hoge duur- c.q. impuls belastbaarheid van 100 respectievelijk 140 Watt. De subwoofer is uitgerust met een 150 Watt Class D eindversterker en drie 130 mm elastische woofers. Al met al is de weergavekwaliteit te vergelijken met twee vloerstaande stereo luidsprekers.

“Onze samenwerking begint al bij het productontwerp”, legt Teufel directeur Edgar van Velzen uit. “Het door ons gebruikte soundsysteem is precies afgestemd op de meubels van Hülsta, waarbij onze hoogwaardige componenten onzichtbaar zijn geïntegreerd in de meubels zonder sonische compromissen te moeten doen.”

“Tijdens de ontwikkeling van de media-lowboards hebben we rekening gehouden met de akoestische en technische eisen van een home cinema systeem zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de optiek van de media meubels”, stemt directeur Heiner Goossens van Hülsta in. “Zo komen zowel de kwaliteiten van Teufel als de kwaliteiten van Hülsta tot hun recht.”

Hülsta Scopia en Xelo prijs en beschikbaarheid

De audio meubels van Scopia en Xelo zijn per direct verkrijgbaar.

Bron: Teufel