CookiesHumax HD ontvangers interactief bij Ziggo

30 november 2011 10:09 door Hans Wind

Humax HD ontvangers interactief bij ZiggoHet heeft even geduurd maar inmiddels heeft Ziggo, vrij geruisloos, via haar website bekendgemaakt dat de Humax 5100C en Humax 5200C HD ontvangers via een firmware update geschikt kunnen worden gemaakt voor interactieve televisie. De noodzakelijke firmware zal in de komende weken beschikbaar komen waarbij eerst de 5100C aan de beurt zal zijn.

Voor eigenaren van de genoemde HD decoders betekent dat een fikse uitbreiding van de functionaliteit omdat het via de TV Portal mogelijk wordt om films en series te bekijken wanneer dat u uitkomt. En als u een programma heeft gemist, kunt u met de functie TV Gemist tot 10 dagen na de uitzending een groot aantal programma’s terugkijken.

Om met de Humax 5100 of Humax 5200 films en series te bekijken en bestellen, moet de ontvanger na de firmware update wel aangesloten zijn op het internet. Dat kan zowel bedraad, als draadloos. In het laatste geval is daarvoor een extra aan te schaffen Humax WiFi USB-dongle nodig. Deze dongle kost 35 Euro.

Uitgebreide instructies zijn te vinden op de Ziggo website. Via diezelfde website worden gebruikers uitgenodigd om mee te helpen bij de verdere ontwikkeling van deze televisiedienst. Dat kan door mee te doen aan het gebruikersonderzoek. Volgens Ziggo bevindt deze techniek nog in de testfase. Dit betekent ook wel dat de inhoud van de TV Portal op ieder gewenst moment gewijzigd kan worden in vorm, inhoud of functionaliteit. Tevens kan Ziggo besluiten om het aantal gebruikers op de dienst te beperken of de dienst zelfs in zijn geheel stop te zetten.

De TV portal is op dit moment alleen beschikbaar op de Humax 5100C en de Humax 5200C.

TV Gemist

Met TV Gemist (standaard bij alle televisieabonnementen van Ziggo) kijk je gemakkelijk programma’s tot 10 dagen na de datum van uitzending terug. Voor de meeste programma’s betaal je niets extra’s. Voor het terugkijken van veel programma’s van ondermeer RTL en SBS gelden echter wel extra kosten. De prijs varieert in dat geval per programma (vanaf € 0,45). De exacte kosten voor een programma worden getoond voor je de bestelling afrondt. Bestelde programma’s staan apart vermeld op je volgende factuur. Voor het gebruik van TV Gemist heb je een interactieve ontvanger nodig.

 
Humax iHDR 5100c prijs vergelijking
 
 
 
Humax iHDR 5200c prijs vergelijking