CookiesHumax IHDR-5400C HD TV ontvanger

26 april 2013 13:09 door Hans Wind

Humax IHDR-5400C HD TV ontvangerDe Humax IHDR-5400C is de grotere broer van de bekende Humax IHDR-5200C. Technisch gezien is de nieuwe ontvanger gelijk aan de 5200C maar het design is aangepast en de Humax IHDR-5400C heeft een grotere harddisk aan boord. Met zijn ingebouwde 1TB harde schijf kunt u ca. 240 uur TV-programma’s opnemen.

De belangrijkste kenmerken van de Humax IHDR-5400C volgen hieronder.

Haarscherpe beelden, meer details – De Humax IHDR-5400C is een HD-ontvanger. HD TV zorgt voor betere kleuren, scherper beeld en meer beelddetails. Ook de opnames die u maakt met de IHDR-5400C zijn in HD-kwaliteit. De ondersteunde resoluties zijn 1080i, 720p, 576p, 576i

Opnemen – De ingebouwde harde schijf van de Humax IHDR-5400C heeft een capaciteit van 1TB waarmee u maximaal 240 uur kunt opnemen in HDTV-kwaliteit. Het werkelijke aantal uren dat u kunt opnemen is afhankelijk van de ‘bitrate’ waarin een programma door uw kabelaanbieder wordt uitgezonden.

Twintuner: twee Programma’s opnemen, één opnemen + één bekijken – U kunt twee programma’s tegelijkertijd opnemen. Wanneer de twee programma’s die u opneemt beide via hetzelfde kanaal (dus via 1 tuner) worden uitgezonden dan is de tweede tuner nog vrij om een live TV-programma, uitgezonden via een ander kanaal, te bekijken. U kunt dan dus 2 programma’s opnemen en een derde programma live bekijken.

Time Shift Recording. Live uitzending pauzeren – Met Time Shift Recording kunt u een live uitzending pauzeren en met een druk op de knop de uitzending verder bekijken vanaf het moment dat u deze had stopgezet. Daarnaast maakt Time Shift Recording het mogelijk om tijdens het bekijken van een TV-Programma terug te spoelen naar het moment waarop het programma door u werd ingeschakeld.

Digitale radio – Met een Humax IHDR-5400C kunt u niet alleen genieten van de beste beeldkwaliteit, u heeft ook toegang tot een groot aantal digitale radiozenders in perfecte kwaliteit. Om de radiozenders te beluisteren hoeft u de HD TV niet aan te zetten als u een muziekinstallatie hebt aangesloten. En dat is nu nog eens handig! Let op, dit werkt niet bij alle TV’s.

DLNA – DLNA (Digital Living Network Alliance) is een technologie die het mogelijk maakt om allerlei digitale mediabestanden uit te wisselen. De Humax IHDR-5400C is voorbereid om samen te kunnen werken met andere DNLA-gecertificeerde apparaten waardoor de Humax IHDR-5400C als netwerk mediaspeler te gebruiken is. DLNA is beschikbaar na een software update. Deze update is afhankelijk van uw TV-aanbieder.

TV-Portal: interactieve televisie – De Humax IHDR-5400C is geschikt voor Interactieve TV. Beschikbaarheid is afhankelijk van uw TV-aanbieder. Heeft u digitale TV van Ziggo dan kunt u gebruik maken van de interactieve diensten die Ziggo biedt. Via Ziggo On demand kunt u films en series bestellen of gemiste uitzendingen bekijken. Heel eenvoudig, vanuit uw luie stoel.

Electronische Programmagids (EPG) – De Elektronische Programmagids toont alle radio en TV-programma’s voor de komende 7 dagen op uw scherm en voorzien van uitgebreide programma informatie. De actualiteit en het aantal dagen dat vooraf wordt weergegeven hangt af van de programma-aanbieder. Via de EPG kunt u eenvoudig uw favoriete TV-programma’s opzoeken en reserveren voor opname, eenmalig of iedere keer dat het programma wordt uitgezonden.

Met de 2 USB-aansluitingen heeft u de mogelijkheid om een extra externe hard disk aan te sluiten om opgenomen programma’s op weg te schrijven. Wanneer u voor de eerste keer een externe harde schijf op de Humax IHDR-5400C aansluit, wordt u gevraagd of u de schijf geschikt wilt maken voor het opnemen en weergeven van TV-programma’s. De Humax IHDR-5400C zal de externe harde schijf formatteren of toewijzen voor opname en weergave.

Indien u bevestigd met OK en verder gaat met het installatieproces, houdt u er dan rekening mee dat alle gegevens op de harde schijf zullen worden gewist en dat deze mogelijk niet meer door Windows kan worden herkend. Gebruik daarom geen harde schijf waarop gegevens staan die u wilt bewaren, of maak eerst een back-up.

Wij adviseren u om een externe harde schijf aan te sluiten die u alleen gebruikt voor de Humax IHDR-5400C en niet voor andere opslagdoeleinden.

Humax stelt niet te kunnen garanderen dat elk type harde schijf naar behoren functioneert met de Humax IHDR-5400C. Het is mogelijk dat bepaalde typen niet herkend kunnen worden door het apparaat. Uw dealer kan u hierover informeren. Er kan een externe harde schijf aangesloten worden van max. 1TB.

Overige kenmerken van de Humax IHDR-5400C

• Twee USB aansluitingen voor externe opslag van muziek en foto’s.

• Bekijk Mediafiles via USB-opslagmedium (ook tijdens opnemen van programma’s).

• Foto’s rechtstreeks weergeven vanaf de digitale camera.

• Netwerkaansluiting: via het FTP-protocol bestanden van en naar de ingebouwde harde schijf kopiëren.

• Bladwijzers aan een opname toevoegen zodat je bepaalde scenes gemakkelijk kunt terugvinden.

• Low power standby (< 1 Watt). • Universele afstandsbediening: één afstandsbediening voor al uw apparatuur. • Video-, muziek- en fotobestanden in zelfgemaakte mappen opbergen. • Opnames van series direct in de juiste map plaatsen. • Opnemen van teletekst zodat u opgenomen programma's met ondertiteling kunt bekijken. • HDMI-aansluiting. (HDMI 1.3). • 1x TV-Scart en 1x VCR/DVD-scart voor opname. • Toslink optische audio-aansluiting (S/P-DIF) . • Afmetingen: 38 x 24,6 x 5,5 cm (bxdxh), gewicht: ca. 2,8 kg. • Geschikt voor de ontvangst van in HDTV-kwaliteit uitgezonden programma's van Ziggo, CAIW, DELTA, Kabel Noord en diverse andere digitale televisie aanbieders. Meer gedetailleerde specificaties vindt u hier.

Humax IHDR-5400C prijs en beschikbaarheid

De Humax IHDR-5400C is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro.

Bron: Humax