CookiesHumax komt met nieuwe HDTVs met ingebouwde tuner

9 juli 2007 05:08 door Hans Wind

Humax komt met nieuwe HDTVs met ingebouwde tunerHumax is zeker geen onbekende in de wereld van de digitale televisie en sommige Nederlandse kabelbedrijven hebben al Humax decoders goedgekeurd. Het bedrijf claimt zelfs nummer 4 op de wereld te zijn als het gaat om set-top boxen. Daarmee is het natuurlijk in een prima positie om een HDTV te bouwen met een ingebouwde digitale televisie tuner.

Na de zomer zal Humax komen met twee nieuwe LCD HD TV’s die speciaal op de Nederlandse markt gericht zijn. Het gaat dan om de Humax LGB-23DC en de Humax LGB-32DRC.

De kenmerken van de nieuwe toestellen zijn als volgt:

• De Humax LGB-23DC NL is een LCD TV met een beeldscherm van 23 inch en een resolutie van 1366 x 768 beeldpunten. De LGB-23DC heeft een ingebouwde digitale set-top box waarmee klanten van kabelbedrijven die het zogenaamde Irdeto systeem gebruiken, digitale televisie kunnen ontvangen.

• De Humax LGB-32DRC NL is een LCD TV met een beeldscherm van 32 inch en een resolutie van 1366 x 768 beeldpunten. Dit model heeft een digitale set-top box met twee tuners en een harddisk recorder is ingebouwd waardoor klanten van kabelbedrijven die het Irdeto systeem gebruiken, digitale televisie kunnen ontvangen en opnemen zonder een extra decoder of recorder aan te schaffen.

Onder andere @Home /Casema /CAIW /Multikabel /Delta /Kabel Noord zijn kabelbedrijven die het Irdeto systeem gebruiken. Op dit moment hebben we nog niet gehoord of de nieuwe Humax modellen al zijn goedkeurd door de kabelbedrijven. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Het is duidelijk dat een ingebouwde decoder en recorder helpt om het aantal kabeltjes en afstandbedieningen te beperken en zo gebruiksgemak te verhogen. Om die reden juichen we dergelijke ontwikkelingen zeker toe.


Humax LGB-23DC prijs vergelijking

Humax LGB-32DRC prijs vergelijking