CookiesHyves komt met interactieve TV pilot op Tele2

6 februari 2008 11:12 door Hans Wind

Hyves komt met interactieve TV pilot op Tele2De bekende sociale netwerk website Hyves zal in maart voor Tele2 klanten starten met een pilot van Hyves TV.

Tele 2 abonnees kunnen dan met met een speciaal kastje van Avinity en een bijgeleverde afstandbediening gebruik maken van Hyves in een formaat dat is aangepast voor TV gebruik.

Yme Bosma, manager Business Development & Partnerships van Hyves, maakte dat gisteren bekend in het Cross Media Café in Hilversum. Volgens Bosma zijn er heel wat mensen die op een passieve manier gebruik maken van Hyves en voor dat soort “blader”gebruik is de TV naar zijn mening prima geschikt.

Inmiddels hebben 1 miljoen Hyvers al minstens één YouTube filmpje aan hun profiel toegevoegd en sinds vorige week kunnen NOS video’s met één simpele klik aan Hyves worden toegevoegd. Ook kun je binnenkort via IceMobile Livecastr live uitzenden op Hyves met je mobieltje.

Bosma gebruikt ook de term “sociale EPG” waarbij je in de toekomst bijvoorbeeld ook zou kunnen zien naar wat voor soort programma’s je Hyves vrienden op dat moment kijken. Voor een dergelijke aanpak is op dit moment de infrastructuur echter nog niet aanwezig.

Op Hyves woren per dag zo’n 40 miljoen profielpagina’s bekeken en Hyves heeft meer dan 5 miljoen leden.