CookiesIFA 2007 introductie

26 augustus 2007 09:32 door Hans Wind

IFA 2007 introductieDe IFA (Internationale Funkaustellung) 2007 beurs, die van 31 augustus tot en met 5 september aanstaande in Berlijn gehouden wordt, werpt zijn schaduw al weer een tijdje vooruit.

IFA is een beurs waar consumenten, professionals en pers in grote aantallen op af komen. Vorig jaar trok de Berlijnse beurs zo’n 212.000 bezoekers die konden ronddolen op 160.000 vierkante meter beursvloer waarop meer dan duizend bedrijven hun producten of diensten presenteerden. De organisatie verwacht dat dit jaar zo’n 10 procent groei zal vertonen.

Opvallend is overigens wel dat voorheen op een beurs als de IFA een bombardement van nieuwe product annonceringen werd gedaan terwijl tegenwoordig steeds meer leveranciers er voor kiezen om ruim voor de IFA hun nieuwtjes al naar buiten brengen in de hoop dat ze niet zullen “ondersneeuwen” in het beurs annoncerings geweld. Een willekeurig voorbeeld: in het IFA nieuwsblad van dit jaar staat op de voorpagina trots vermeld dat Hitachi een Full HD Blu-ray camcorder zal lanceren op de beurs terwijl Hitachi zelf al uitgebreid op 2 augustus de Hitachi DZ-BD7H en DZ-BD70 aankondigde. Geen echt nieuws dus maar in elk geval is het altijd toch nog wel de moeite om de nieuwe apparaten “in het echt” te zien en aan te raken.

Een ander fenomeen is dat steeds meer fabrikanten apparaten tonen die nog maar net de classificatie prototype kunnen krijgen. Dat alles om vooral te laten zien dat ze het meest technologisch geavanceerde bedrijf op de beurs zijn. Helaas bereikt maar een klein deel van dit moois, vaak na jaren, pas het stadium van een reeƩl bestaand product dat we in de winkel kunnen kopen. Het blijft dus opletten geblazen om door dit marketing geweld heen te kijken.

Uiteraard zullen er natuurlijk ook nog veel echte primeurs worden getoond en daar zullen we u natuurlijk over informeren in de komende tijd.