CookiesInternet gaat de TV wereld compleet veranderen

28 januari 2007 14:20 door Hans Wind

Bill GatesBinnen 5 jaar zal de TV wereld compleet veranderd zijn door de mogelijkheden die het Internet biedt. Dat stelde Bill Gates gisteren op het “World economic Forum” dat in het Zwitserse Davos gehouden wordt. De explosie van de hoeveelheid online videomateriaal in combinatie met de integratie van PC en TV functionaliteit dragen daar volgens Gates sterk aan bij.

Binnen 5 jaar zullen de mensen lachen om de TV wereld die we achter ons hebben liggen. De opkomst van Internet verbindingen met hoge snelheid en de populariteit van video websites als YouTube heeft al een behoorlijk effect gehad op de tijd die jongeren voor de TV doorbrengen. In de komende jaren zullen meer en meer mensen aangetrokken worden door de flexibiliteit die online video kijken kan bieden en daardoor zullen ze nog meer afstand nemen van de klassieke TV uitzendingen met vaste tijden en reclameboodschappen die het programma onderbreken, zei Gates.

Op dit moment is het kijken naar video fragmenten op een computer vaak nog een aktiviteit die gescheiden is van het televisie kijken maar dat gaat snel veranderen , met de bijbehorende effecten op TV bedrijven en adverteerders. Doordat TV steeds vaker via het Internet zal worden gedistribueerd zullen we die ervaring alllemaal gaan meemaken, aldus Bill.

Uiteraard hoopt Microsoft ook een flink graantje mee te pikken van de convergentie die Bill Gates verkondigt. Microsoft Windows Vista, dat aanstaande dinsdag voor consumenten beschikbaar komt moet al de eerste brug slaan tussen TV en PC doordat de duurdere versies Microsoft Media Center aan boord hebben. Daarnaast heeft Microsoft zelf ook al de nodige Internet TV activiteiten in de Verenigde Staten aangekondigd.