CookiesIOS 5 scherm op de HD TV via Airplay

13 oktober 2011 08:11 door Hans Wind

IOS 5 scherm op de HD TV via AirplayNu de IOS 5 update van Apple gisteren beschikbaar is gekomen zijn daarmee volgens de fabrikant meer dan 200 nieuwe functies beschikbaar. Andere websites zullen u dar natuurlijk uitgebreid over informeren maar een nieuwe functie die we hier willen noemen is “Airplay mirroring”, waarbij u het volledige scherm van uw iPad 2 of iPhone 4S draadloos via Airplay kunt tonen op uw HD TV.

Om deze nieuwe optie te gebruiken heeft u een Airplay ondersteund apparaat, in dit geval de Apple TV 2, nodig dat via HDMI gekoppeld is aan de HD TV.

De Airplay mirroring functie zit op een wat vreemde plaats verborgen dus we zullen uitleggen hoe u die functie op de iPad2 activeert:

• Druk tweemaal snel op de Home knop

• Slide volledig naar rechts totdat u het Airplay symbooltje ziet verschijnen

• Klik nu op het Airplay icoontje en u ziet bij Apple TV een extra keuze optie die in het Nederlands is aangeduid als “Synchroon”

• Zet de synchroon functie aan en vanaf dat moment wordt u hele iPad scherm op de TV weergegeven

De nieuwe functie maakt nog eens goed duidelijk hoe jammer het eigenlijk is dat Apple geen 16:9 formaat scherm heeft. Er verschijnen namelijk zwarte randen rondom het iPad beeld op de HD TV. Toch opent deze functie weer allerlei nieuwe, leuke mogelijkheden.

N.B. Voor gebruik van deze functie moet uw Apple TV wel voorzien zijn van de Apple TV Software Update 4.4 die ook gisteren beschikbaar is gekomen.

Update 7 maart 2012: Vandaag is de Apple TV 3 geannonceerd.

 
Apple TV 3 (1080p) prijs vergelijking
 
 
Apple TV 2 (720p) prijs vergelijking