CookiesiPad 4 met 128GB versie en Retina scherm

29 januari 2013 18:03 door Hans Wind

iPad 4 met 128GB versie en Retina schermApple heeft vandaag een iPad van de vierde generatie met Retina-display en 128-GB geheugen aangekondigd. De 128-GB Wi-Fi- en Wi-Fi + Cellular-modellen van de iPad hebben nu dus een twee keer grotere opslagcapaciteit dan het grootste model tot nu toe (64-GB). Dat betekent meer ruimte voor foto’s, bestanden, projecten, presentaties, boeken, films, tv-programma’s, muziek en apps en dergelijke.

iPad speelt inmiddels een groeiende rol binnen het bedrijfsleven: bijna alle bedrijven op de Fortune 500-lijst en meer dan 85 procent van de bedrijven op de Global 500-lijst zijn volgens Apple op dit moment bezig met het testen of implementeren van iPad. Bedrijven die geregeld met grote bestanden werken, zoals 3D-CAD-bestanden, röntgenfoto’s, ruwe filmbeelden, muziekopnamen, blauwdrukken, trainingsvideo’s of handleidingen, zullen vooral profijt hebben van de ruimere keuze in opslagcapaciteit voor iPad. Maar ook de meer dan tien miljoen iWork-gebruikers en alle klanten die vertrouwen op apps als Global Apptitude (voor het analyseren van wedstrijdopnamen en het opstellen van een digitaal wedstrijdplan), Auria (een app voor 48-sporenopnamen) of AutoCAD (voor het maken van technische tekeningen en bouwtekeningen) zullen volgens de fabrikant hun voordeel kunnen doen met een iPad 4 met een grotere opslagcapaciteit.

“Onze AutoCAD WS-app voor iOS is zo gemaakt dat gebruikers altijd en overal bij hun schetsen en ontwerpen kunnen”, aldus Amy Bunszel, vice-president AutoCAD-producten van Autodesk. “Zulke bestanden zijn meestal groot en zeer gedetailleerd. Daarom is de dunne en lichte iPad met zijn Multi-Touch-display, geïntegreerde camera en batterij die de hele dag meegaat ideaal voor iedereen die AutoCAD-gegevens wil kunnen bekijken, bewerken en delen.”

“De functionaliteit en mogelijkheden van iPad bieden ons de kans om een nieuwe norm te stellen voor meersporenopnamen op een mobiel toestel”, zegt Rim Buntinas, CEO van WaveMachine Labs. “Met onze Auria-app is het mogelijk om 48 24-bits/96-kHz mono- of stereo-sporen tegelijk af te spelen, 24 van zulke sporen tegelijk op te nemen en de opname te monteren en te mixen met tools die ze al kennen.”

De iPad 4 heeft een 9,7-inch Retina-display, de door Apple ontworpen A6X-chip, een FaceTime HD-camera, iOS 6.1 en snel mobiel internet. iOS 6.1 ondersteunt meer LTE-netwerken in de hele wereld (meer informatie over LTE-providers is te vinden op www.apple.com/nl/ipad/LTE ) en geeft iTunes Match-abonnees de mogelijkheid om vanuit iCloud afzonderlijke nummers naar hun iOS-apparaat te downloaden.

iPad 4 is geschikt voor de meer dan 800.000 apps die momenteel verkrijgbaar zijn in de App Store, waaronder meer dan 300.000 speciale apps voor iPad in allerlei categorieën zoals boeken, games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen. iPad is daarnaast geschikt voor de meer dan 5000 kranten en tijdschriften die via Kiosk verkrijgbaar zijn en ook voor de meer dan 1,5 miljoen boeken in de iBookstore.

iPad 4 128GB prijs en beschikbaarheid

De nieuwe 128-GB versies van de iPad 4 zullen vanaf dinsdag 5 februari in een zwarte of witte uitvoering verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van 805 euro voor het iPad-model met Wi-Fi en 935 euro voor het iPad-model met Wi-Fi + Cellular.

Bron: Apple