CookiesiPad mini introductie

23 oktober 2012 20:47 door Hans Wind

iPad mini introductieDe iPad mini is 23 procent dunner en 53 procent lichter dan de iPad van de derde generatie. De nieuwe iPad mini is voorzien van een 7,9-inch Multi-Touch-display, een FaceTime HD- en iSight-camera, supersnel mobiel internet en een batterij die volgens de fabrikant tien uur meegaat.

Apple heeft vandaag ook de iPad van de vierde generatie aangekondigd. Deze iPad heeft een 9,7-inch Retina-display, de nieuwe, door Apple ontworpen A6X-chip, een FaceTime HD-camera en supersnel mobiel internet. iPad mini en de iPad van de vierde generatie worden beide geleverd met iOS 6, ’s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem met meer dan 200 nieuwe functies.

“iPad mini is in elk opzicht een complete iPad. Het 7,9-inch display van iPad mini heeft net zoveel pixels als het display van de eerste iPad en iPad 2, wat betekent dat je er meer dan 275.000 speciaal voor iPad ontworpen apps op kunt gebruiken”, zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “iPad mini is zo dun als een potlood en weegt net zo weinig als een notitieblok. Toch heeft hij een snelle A5-chip, een FaceTime HD- en een 5-megapixel iSight-camera en supersnel mobiel internet, en de batterij gaat ook nog eens tot tien uur mee.”

iPad mini heeft een nieuwe behuizing van aluminium en glas die slechts 7,2 mm dik is en 308 gram weegt. Het 7,9-inch Multi-Touch-display voldoet aan alle verwachtingen van onze iPad-gebruikers. Zo biedt het display 35 procent meer werkruimte dan de 7-inch tablets die momenteel verkrijgbaar zijn, en tijdens het internetten is het bruikbare weergavegebied 67 procent groter. De dual-core A5-chip zorgt voor een optimale grafische weergave en een snelle en vloeiende Multi-Touch-respons, terwijl de batterij nog steeds een hele dag meegaat.

iPad mini heeft een FaceTime HD-camera aan de voorkant en een 5-megapixel iSight-camera aan de achterkant. De iSight-camera bevat geavanceerde optische technologie, zodat je er prachtige foto’s en 1080p HD-video’s mee kunt maken. De iSight-camera is bovendien voorzien van beeldstabilisatie, en beide camera’s zijn voorzien van een verlichtingssensor zodat je ook bij weinig licht de mooiste foto’s maakt. Ook op iPad mini is het mogelijk om foto’s te delen via de gedeelde fotostreams van iCloud.

iPad mini is voorzien van dual-band 802.11n Wi-Fi voor snelheden tot 150 Mbps: dat is twee keer zo snel als de Wi-Fi-prestaties van de vorige iPad-modellen. iPad mini is verkrijgbaar als Wi-Fi + Cellular-model dat volgens Apple overal ter wereld kan worden gebruikt dankzij de geïntegreerde ondersteuning voor de huidige standaarden voor supersnel mobiel internet, zoals LTE en DC-HSDPA. Voor iPad mini zijn prepaid-abonnementen verkrijgbaar. Via de Persoonlijke hotspot-functie kun je een snelle mobiele dataverbinding via Wi-Fi, Bluetooth of USB beschikbaar stellen aan maximaal vijf andere apparaten, zoals een MacBook Pro, iPod touch of een andere iPad.

De nieuwe iPad van de vierde generatie heeft een 9,7-inch Retina-display en bevat een nieuwe, door Apple ontworpen A6X-chip die tot twee keer zo snelle systeemprestaties en grafische prestaties levert ten opzichte van de A5X-chip. Desondanks gaat de batterij tien uur mee en heeft deze iPad nog steeds het bekende dunne en lichte design. Andere nieuwe voorzieningen zijn een FaceTime HD-camera, een twee keer zo hoge Wi-Fi-snelheid vergeleken met de vorige iPad-modellen en ondersteuning voor meer LTE-providers overal ter wereld.

iPad mini en iPad van de vierde generatie zijn geschikt voor de Lightning-connector, die kleiner, slimmer en duurzamer is dan de 30-pens-connector. Er zijn accessoires met een Lightning-connector verkrijgbaar voor de aansluiting van een camera, een SD-kaart en apparatuur met een VGA- of HDMI-aansluiting. De huidige iPad Smart Covers en iPad Smart Case zijn compatibel met iPad van de vierde generatie, en voor iPad mini zijn voor € 39 nieuwe Smart Covers van polyurethaan verkrijgbaar in roze, groen, blauw, lichtgrijs, donkergrijs en (PRODUCT) RED.

iPad is geschikt voor de meer dan 700.000 apps die momenteel verkrijgbaar zijn in de App Store, waaronder meer dan 275.000 speciale apps voor iPad in allerlei categorieën zoals boeken, games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen. iPad is daarnaast geschikt voor de meer dan 5000 kranten en tijdschriften die via Kiosk verkrijgbaar zijn en ook voor de meer dan 1,5 miljoen boeken in de iBookstore. De iTunes catalogus telt meer dan 26 miljoen nummers, meer dan 190.000 afleveringen van tv-programma’s en meer dan 45.000 films. In de nieuwe iBooks-app voor iPad kun je e-boeken in meer dan 40 talen lezen. Bovendien is iBooks geschikt voor een nieuw type e-boek dat dynamisch en volledig interactief is. De e-boeken die met het nieuwe iBooks Author van Apple zijn gemaakt, zijn schermvullend en kunnen onder andere interactieve animaties, diagrammen, foto’s, video’s, bijzondere lettertypen en wiskundige uitdrukkingen bevatten.

iPad mini en iPad vierde generatie prijs en beschikbaarheid

De iPad mini-modellen met Wi-Fi zijn vanaf vrijdag 2 november verkrijgbaar in zwart/antraciet en wit/zilver. De adviesprijs is € 329 inclusief BTW (€ 271,90 exclusief BTW) voor het 16-GB model, € 429 inclusief BTW (€352,65 exclusief BTW) voor het 32-GB model en € 529 inclusief BTW (437,19) voor het 64-GB model.

De iPad-modellen van de vierde generatie met Wi-Fi zijn eveneens vanaf vrijdag 2 november verkrijgbaar in zwart of wit. De adviesprijs is € 499 inclusief BTW (€ 412,40 exclusief BTW) voor het 16-GB model, € 599 inclusief BTW (€ 495,04 exclusief BTW) voor het 32-GB model en € 699 inclusief BTW ( 577,69 exclusief BTW) voor het 64-GB model.

Het iPad mini-model met Wi-Fi + Cellular en het iPad-model van de vierde generatie met Wi-Fi + Cellular zullen enkele weken na de Wi-Fi-modellen leverbaar zijn. De adviesprijs voor het iPad mini-model met Wi-Fi + Cellular is € 459 inclusief BTW (€ 379,34 exclusief BTW) voor het 16-GB model, € 559 inclusief BTW (€ 461,98 exclusief BTW) voor het 32-GB model en € 659 inclusief BTW (€ 544,63 exclusief BTW) voor het 64-GB model.

De adviesprijs voor het iPad-model van de vierde generatie met Wi-Fi + Cellular is € 629 inclusief BTW (€ 519,83 exclusief BTW) voor het 16-GB model, € 729 inclusief BTW (€ 602,48 exclusief BTW) voor het 32-GB model en € 829 inclusief BTW (€ 685,12 exclusief BTW) voor het 64-GB model. Bovendien is iPad 2 nu verkrijgbaar voor € 399 voor het Wi-Fi-model van 16 GB en slechts € 529 voor het Wi-Fi + 3G-model van 16 GB.

Alle iPad mini-modellen en alle iPad-modellen van vierde generatie kunnen vanaf 26 oktober alvast worden besteld.

Bron: Apple

iPad mini wit 16GB WiFi prijs vergelijking

iPad mini zwart 16GB WiFi prijs vergelijking