CookiesiPad 2

22 maart 2011 14:21 door Hans Wind

iPad 2Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iPad 2 vanaf a.s. vrijdag 25 maart in nog eens 25 landen te koop zal zijn.

De iPad 2 zal vanaf 17.00 uur bij een aantal lokale Apple resellers in de winkel liggen en kan vanaf 02.00 uur in de Apple Online Store worden besteld (www.apple.com/nl). Verder maakte Apple vandaag bekend dat alle iPad 2-modellen vanaf april ook in Hongkong, Korea, Singapore en andere landen verkrijgbaar zullen zijn.

Steve Jobs, CEO van Apple verklaarde: “In de Verenigde Staten zijn de nieuwe iPads niet aan te slepen, en klanten elders in de wereld laten ons weten dat ze met smart zitten te wachten tot iPad 2 in hun land te koop is. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPads te maken voor iedereen.”

De vormgeving van iPad 2 is helemaal vernieuwd, waardoor hij 33% dunner en tot 15% lichter is dan zijn voorganger, terwijl het prachtige lcd-scherm met led-achtergrondverlichting nog steeds 9,7-inch meet. iPad 2 bevat de nieuwe dual-core A5-processor van Apple voor indrukwekkende prestaties en een schitterende weergave, en heeft nu twee camera’s: een VGA-camera aan de voorzijde voor FaceTime en Photo Booth en een camera aan de achterzijde voor het maken van 720p HD-video-opnamen.

De FaceTime-voorziening is nu voor het eerst voor iPad-gebruikers beschikbaar. Hoewel iPad 2 dunner, lichter en sneller is en talloze nieuwe functies biedt, heeft de batterij nog altijd de gebruiksduur van maximaal 10 uur (de gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken)

iPad 2 prijs en beschikbaarheid

iPad 2 met Wi-Fi is vanaf 25 maart verkrijgbaar in Nederland en ook in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Luxemburg, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, de Tsjechische Republiek, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

De adviesprijzen zijn als volgt:
• € 479 voor het 16-GB model
• € 579 voor het 32-GB model
• € 679 voor het 64-GB model

iPad 2 met Wi-Fi + 3G is verkrijgbaar voor een adviesprijs van:
€ 599 voor het 16-GB model
€ 699 voor het 32-GB model
€ 799 voor het 64-GB model.

De iPad-apps iMovie en GarageBand kunnen voor € 3,99 per stuk via de App Store op iPad worden gedownload of anders via www.itunes.com/appstore. De Smart Cover is verkrijgbaar in diverse kleuren, gemaakt van polyurethaan (voor € 39 incl. btw) of van leer (voor € 69 incl. btw).

Bron: Apple

Update 8 maart 2012: Inmiddels is de opvolger van de iPad 2 geannonceerd, de iPad 3


iPad 2 16-GB prijs vergelijking

iPad 2 32-GB prijs vergelijking

iPad 2 64-GB prijs vergelijking

iPad 2 3G 16-GB prijs vergelijking

iPad 2 3G 32-GB prijs vergelijking

iPad 2 3G 64-GB prijs vergelijking