CookiesiPhone 5c verkrijgbaar in vijf kleuren

11 september 2013 08:42 door Hans Wind

iPhone 5c verkrijgbaar in vijf kleurenDe iPhone 5c zal verkrijgbaar zijn in vijf kleuren: blauw, groen, roze, geel en wit. Volgens Apple is de iPhone 5c verder gebaseerd op reeds bestaande kenmerken van iPhone, zoals het 4-inch Retina-display, de A6-chip en de 8-megapixel iSight-camera. De iPhone 5c heeft wel een nieuwe FaceTime HD-camera, meer LTE-banden en hij draait op iOS 7.

De nieuwe iPhone 5c heeft een unibodybehuizing van polycarbonaat en een stevig stalen frame. Dit stalen frame omvat de interne onderdelen en doet daarnaast dienst als multibandantenne. De behuizing is gemaakt uit één stuk, heeft geen randen en is afgewerkt met een harde, glanzende bovenlaag. Als aanvulling op de iPhone 5c heeft Apple hoesjes van zacht, mat materiaal met een voering van microvezels gemaakt; al met al een scherp contrast met de glanzende, harde bovenlaag van de iPhone 5c. Deze hoesjes laten de kleur van iPhone 5c op verschillende plaatsen doorkomen. Je kunt kiezen uit zes verschillende hoesjes, zodat je eindeloos kunt combineren.

Met iPhone 5c maak je volgens Apple nog eenvoudiger verbinding met snelle netwerken dankzij de ondersteuning voor maximaal 13 draadloze LTE-banden¹. Met downloadsnelheden tot 100 Mbps² kun je nog sneller internetten, downloaden en streamen. iPhone 5c ondersteunt dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi tot 150 Mbps² en Bluetooth 4.0, en biedt maar liefst 10 uur gesprekstijd op een 3G-netwerk, tot 10 uur surfen op het web via een Wi-Fi- of LTE-netwerk en tot 8 uur op een 3G-netwerk, en een video- en audioweergave van respectievelijk maximaal 10 en 40 uur.³

iPhone 5c draait op iOS 7, volgens de fabrikant de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, met een vernieuwde gebruikersinterface met subtiele bewegingseffecten, een nieuw kleurenpalet en meerdere functielagen. Het ontwerp van iOS 7 sluit aan op de behuizingen van iPhone 5c, met bijpassende achtergronden en een doorzichtigheid die de kleur in ere houdt. iOS 7 bevat nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto’s, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert.⁴

iPhone 5c-bezitters kunnen net als alle iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters in 155 landen in de App Store kiezen uit een assortiment van meer dan 900.000 apps. Tot nu toe zijn al meer dan 50 miljard apps gedownload in de App Store. Het aanbod is over 23 categorieën verdeeld, waaronder kranten en tijdschriften in Kiosk, games, amusement, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid en fitness en reizen.

De speciaal voor iOS ontworpen versies van iPhoto, iMovie, Pages, Numbers en Keynote behoren tot de populairste apps van de App Store en zijn bij aankoop van iPhone 5c gratis te downloaden. Met iPhoto en iMovie kun je meer doen met je foto’s en films dan je dacht, en met Pages, Numbers en Keynote kun je op je iPhone, iPad of iPod touch de mooiste documenten, spreadsheets en presentaties maken en versturen.

iPhone 5c prijs en beschikbaarheid

iPhone 5c is leverbaar in de kleuren blauw, groen, roze, geel en wit. De iPhone 5c-hoesjes zijn verkrijgbaar in blauw, groen, roze, geel, zwart en wit. iPhone 5s en iPhone 5c op vrijdag 25 oktober verkrijgbaar in Nederland, Italië, Rusland, Spanje en meer dan 25 andere landen
Vanaf vrijdag 1 november tevens verkrijgbaar in India, Mexico en nog eens meer dan tien andere landen
CUPERTINO, 9 oktober 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iPhone 5s, de meest vooruitstrevende smartphone ter wereld, en iPhone 5c, de kleurrijkste iPhone tot nu toe, op vrijdag 25 oktober verkrijgbaar zullen zijn in Nederland, Italië, Rusland, Spanje en meer dan 25 andere landen. Vanaf vrijdag 1 november zullen iPhone 5s en iPhone 5c in nog eens meer dan tien andere landen verkrijgbaar zijn, waaronder India en Mexico.

iPhone 5s heeft fantastische nieuwe kenmerken in een opmerkelijk dun en licht ontwerp, zoals de door Apple ontworpen 64-bits A7-chip, een nieuwe 8-megapixel iSight-camera met True Tone-flits en Touch ID, een innovatieve manier om met één tikje van je vinger je iPhone snel en veilig te ontgrendelen. Hiermee is deze smartphone uniek in zijn soort. iPhone 5c heeft een volledig nieuw ontwerp en zit boordevol reeds bekende populaire kenmerken, zoals het fraaie 4-inch Retina-display, een razendsnelle A6-chip, een 8-megapixel iSight-camera en een batterij die lang meegaat¹. iPhone 5s en iPhone 5c bieden allebei meer LTE-banden² dan welke andere smartphone dan ook en zijn voorzien van een gloednieuwe FaceTime HD-camera.

iPhone 5s en iPhone 5c draaien op iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, met een gloednieuwe gebruikersinterface met subtiele bewegingseffecten, een fraai kleurenpalet en meerdere functielagen waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. iOS 7 bevat honderden nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto’s, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert.³

iPhone 5c is verkrijgbaar in groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van € 599 voor het 16-GB model en € 699 voor het 32-GB model.

¹ LTE is uitsluitend via bepaalde providers beschikbaar. De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.
² Gebaseerd op theoretische snelheden. De werkelijke snelheid kan variëren
³ De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
⁴ iTunes Radio is vanaf de introductie van iOS 7 in de Verenigde Staten beschikbaar.

Bron: Apple