CookiesiPod touch vernieuwd

6 oktober 2011 09:39 door Hans Wind

iPod touch vernieuwdDe nieuwe iPod touch is voorzien van iOS 5, Apple’s nieuwste mobiele besturingssysteem dat meer dan 200 nieuwe functies bevat, waaronder iMessage, Game Center, meldingen en synchronisatie met iTunes via Wi-Fi.

iMessage trekt de berichtenvoorziening van iPhone door naar de iPod touch en stelt de gebruiker in staat om gemakkelijk sms-berichten, foto’s, filmpjes of contactgegevens door te sturen naar een of meer andere personen met een iOS 5-apparaat. Ook kun je gratis je conversaties op al je iOS-apparaten beheren en voortzetten. iMessage werkt met meldingen, leesbevestigingen en typindicatie.(Voor iMessage is een Wi-Fi-verbinding vereist)

Game Center-gebruikers kunnen voortaan hun foto toevoegen aan hun profiel, nieuwe games kopen in de Game Center-app en gemakkelijker vrienden en nieuwe games vinden.

iPod touch werkt ook met iCloud, een nieuwe reeks gratis cloudvoorzieningen, waaronder iTunes in de cloud, Fotostream en documenten in de cloud, die naadloos samenwerken met je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Materiaal wordt automatisch en draadloos bewaard in iCloud en automatisch naar je apparaten gepusht. Als je iets verandert op één apparaat, worden al je andere apparaten automatisch en draadloos bijgewerkt. Je kunt je Fotostream-album zelfs op je Apple TV bekijken.

Op iPod touch heb je direct toegang tot de App Store, met het grootste aanbod apps ter wereld: ruim 500.000 titels om uit te kiezen, waaronder meer dan 100.000 games en entertainmentapps. Ook heb je de hele iTunes Store-catalogus binnen handbereik: die bevat meer dan 20 miljoen nummers, 85.000 tv-programma’s en 14.000 films, die je rechtstreeks op je iPod touch kunt kopen en downloaden.

Voor gebruik van iPod touch is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.5.8 of hoger en iTunes 10 of hoger; of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 3) of hoger en iTunes 10.5 of hoger. iPod touch-bezitters (derde en vierde generatie) kunnen de iOS 5-software ook als software-update downloaden, zodat ze op hun apparaat gebruik kunnen maken van de fantastische nieuwe functies als iMessage, Game Center, meldingen en synchronisatie met iTunes via Wi-Fi.

iPod Touch prijs en beschikbaarheid

Voor de iPod touch met iOS 5 en iCloud gelden de volgende adviesprijzen:
• 189 Euro voor het 8-GB model
• 289 Euro voor het 32-GB model
• 389 Euro voor het 64-GB model.

De nieuwe iPod touch-modellen zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering.

Bron: Apple

 
iPod touch 8GB wit prijs vergelijking
 
 
iPod touch 8GB zwart prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 32GB wit prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 32GB zwart prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 64GB wit prijs vergelijking
 
 
 
iPod touch 64GB zwart prijs vergelijking