CookiesIs PS3 upscaling naar HD een verbetering?

4 juni 2007 07:52 door Hans Wind

Is PS3 upscaling naar HD een verbetering?Zoals we al eerder meldden is in de laatste firmware versie 1.8 voor de PS3 onder andere upscaling naar HD formaat toegevoegd.

Omdat upscaling altijd een berekende benadering blijft van een echt HDTV beeld, blijft de vraag of dit uiteindelijk een beter resultaat geeft bij de weergave van spellen of film en video materiaal dat oorspronkelijk niet in HD is ontwikkeld of opgenomen.

De bekende website IGN heeft grondig gekeken naar de upscaling resultaten als het gaat om de Playstation games. Met behulp van dure test apparatuur hebben ze de weergave resultaten vastgelegd van diverse spellen voor en na upscaling.

Op de IGN website zijn veel voorbeelden van schermopnamen, op ware grootte, te vinden waarbij de verschillen wel heel duidelijk in beeld komen.

Bij die vergelijking gaat zeker niet altijd ieders voorkeur uit naar het beeld dat via upscaling wordt weergegeven.

Upscaling levert wel vaak een veel vloeiender, meer filmachtige, totaal indruk op maar het beeld verliest veel van de scherpte- en helderheids indruk. Daardoor wordt het vooral een kwestie van smaak welke instelling je uiteindelijke het prettigst vind.

Het mooiste resultaat zal uiteindelijk pas verkregen worden wanneer de PS 3 spellen echt op Full HD ontwikkeld ( ge-rendered ) worden.

Bron: IGN website (excuus voor de IGN advertentie die wordt weergegeven)

Sony PS3 40GB prijs vergelijking