CookiesiTunes biedt 600 films in HDTV kwaliteit

15 september 2008 09:12 door Hans Wind

iTunes biedt 600 films in HDTV kwaliteitApple iTunes 8 is de vernieuwe versie van de populaire muziek- en videospeler van Apple voor Mac en PC, die naadloos samenwerkt met iTunes Store, de onlinewinkel van Apple voor digitaal materiaal. iTunes 8 bevat de nieuwe baanbrekende Genius-technologie, waarmee je met één klik automatisch afspeellijsten maakt met nummers in je muziekbibliotheek die goed bij elkaar passen.

Dankzij Genius kunnen liefhebbers van muziek hernieuwd kennismaken met nummers in hun eigen muziekbibliotheek. Genius wijst hen ook op gerelateerde muziek in de iTunes Store die ze mogelijkerwijs aan hun muziekverzameling zouden willen toevoegen. Daarnaast biedt iTunes 8 nieuwe weergavemogelijkheden voor de muziek- en videobibliotheek.

Het is bijzonder eenvoudig om Genius te gebruiken: selecteer een nummer, klik op de Genius-knop en er wordt onmiddellijk een afspeellijst met bijpassende nummers uit je eigen bibliotheek samengesteld. Je kunt de aangemaakte afspeellijst vooraf bekijken, de lijst vernieuwen zodat er andere nummers worden gekozen en Genius-afspeellijsten bewaren zodat je er later nog eens naar kunt luisteren. Met de nieuwe iPod classic, iPod touch, iPod nano en iPhone kun je zelfs onderweg Genius-afspeellijsten maken. De Genius-zijkolom verschijnt rechts in het iTunes-venster. Hierin wordt ook op basis van de door jou geselecteerde nummers muziek uit de iTunes Store weergegeven die je nog niet hebt.

Wanneer je Genius inschakelt in iTunes, wordt informatie over je muziekbibliotheek anoniem naar de iTunes Store gestuurd, waar deze wordt samengevoegd met eveneens anoniem verzamelde gegevens van miljoenen andere iTunes-gebruikers en wordt verwerkt door algoritmen die door Apple zijn ontworpen. Het op je eigen muziekbibliotheek afgestemde Genius-resultaat wordt vervolgens teruggestuurd naar je computer. Daardoor kunnen gebruikers automatisch Genius-afspeellijsten aanmaken in iTunes en op hun iPod, zelfs als ze niet verbonden zijn met het internet.

De nieuwe visuele bladerinterface van iTunes 8 geeft je muziek- en videobibliotheek weer via je album- en video-illustraties en is een handige manier om door je video’s, iPhone-programma’s, podcasts en audioboeken te navigeren.

De iTunes Store is de populairste onlinewinkel voor muziek en films en heeft een catalogus van 8,5 miljoen nummers en meer dan 2500 films, waaronder 600 in HDTV kwaliteit. De iTunes Store is net zo gebruiksvriendelijk als je dat van een Apple product mag verwachten en biedt revolutionaire voorzieningen, zoals filmverhuur via iTunes, geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om afspeellijsten te publiceren, de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een of meer gekochte tracks aan te vullen met de rest van het album, en naadloze integratie met de iPod en iPhone. Daarmee is de iTunes Store voor Mac- en pc-gebruikers de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek en video’s te ontdekken, kopen en downloaden.

iTunes 8 prijs en verkrijgbaarheid
Mac- en Windows-gebruikers kunnen iTunes 8 met de iTunes Store gratis downloaden vanaf en www.apple.com/nl/itunes. Voor het kopen en downloaden van nummers en video’s via de iTunes Music Store is een geldige creditcard vereist van een financiéle instelling in het land waarin de artikelen worden gekocht. De verkrijgbaarheid van videomateriaal verschilt per land.

Bron: Apple