CookiesZes klassieke Bond Films komen uit op Blu ray Disc

20 oktober 2008 08:09 door Hans Wind

Zes klassieke Bond Films komen uit op Blu ray DiscLater dit jaar komen MGM en Fox wereldwijd met zes klassieke Bond-films uit op Blu-ray Disc.

Het gaat daarbij om de volledig gerestaureerde klassieker Dr. No en vijf andere 007-actiefilms die nu voor het eerst in HDTV kwaliteit zullen uitkomen en dat gebeurt gelijk met de bioscooppremière van de nieuwste Bond-film Quantum Of Solace.

’s Werelds bekendste geheim agent en zijn schare ‘babes’ zijn nog opwindender in high-definition wanneer deze klassieke Bond-films, die in geen enkele collectie mogen ontbreken, wereldwijd hun debuut maken op Blu-ray Disc.

De klassiek Bond-films zijn onlangs met behulp van de geavanceerde Lowry-techniek beeld voor beeld gerestaureerd en geremastered om zo de beste beeld- en geluidskwaliteit te bereiken. Ze bevatten nu ook veel extra features en verschijnen op Blu-ray Disc met een aantal 007-avonturen die de carrière van de bekendste filmspion volgen.

De Bond-titels die op Blu-ray Disc komen, en tegelijk verschijnen met de lang verwachte première van de 22ste James Bond-missie Quantum Of Solace aanstaande november, zijn o.a. Dr. No, Die Another Day, Live And Let Die, For Your Eyes Only, From Russia With Love en Thunderball.

’s Werelds meest succesvolle filmfranchise “Bond… James Bond” heeft al meer dan één miljard dollar opgebracht aan kaartverkoop in de bioscoop en is bij 98% van het mondiale publiek bekend. Casino Royale, de meest recente James Bond-film met Daniel Craig, kwam in maart 2007 op Blu-ray Disc uit en is nog steeds één van de best verkochte films op Blu-ray Disc.

“Met Quantum Of Solace in aantocht stijgt de Bond-koorts weer en dat is het beste moment om deze geliefde films opnieuw uit te brengen voor de ruim 60 miljoen huishoudens die over HD-televisie beschikken, maar nu met de beste beeld- en geluidskwaliteit”, aldus Eric Doctorow, General Manager Worldwide van MGM Home entertainment.

Wanneer de films precies waar uitkomen, wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Blu-ray Disc is de volgende generatie optisch diskformaat dat ontwikkeld is voor high-definition video en krachtige softwaretoepassingen. Een Blu-ray Disc met één laag kan tot 25 gigabyte aan informatie bevatten en een BD met dubbele laag wel tot 50 gigabyte. Door deze grote opslagcapaciteit kan de BD zes keer zoveel gegevens bevatten als de huidige dvd’s en is daardoor zeer geschikt voor high-definition films met zeer veel bonusmateriaal en interactieve onderdelen. Blu-ray bevat ook de modernste kopieerbeveiliging, connectiviteit en geavanceerde interactiviteit en is compatibel met bestaande afspeelapparatuur waar ook dvd’s op afgespeeld kunnen worden.

Bron: Business Wire via Nieuwsbank