CookiesJVC Everio camcorder lijn voor 2012

1 maart 2012 14:00 door Hans Wind

JVC Everio camcorder lijn voor 2012De nieuwe JVC Everio digitale videocamera lijn omvat zes Full HD modellen van point-and-shoot eenvoud tot volledige handbediening voor creatieve toepassingen.

De meest opvallende wijziging is dat diverse modellen zijn voorzien van Wi-Fi voor unieke functies zoals Live Monitoring, automatisch e-mailen van foto’s, video e-mail en koppeling met een smartphone. Met Live Monitoring kunnen de Everio beelden via een directe Wi-Fi verbinding of een access point bekeken worden op een PC, Android toestel of iPhone/iPad door middel van een gratis app. Er is een app voor Android telefoons en tablets, iPhone, iPod touch, en iPad. Deze applicatie ondersteunt OS2.1 en later voor Android, en iOS4 en later voor iPhone/iPod touch/iPad. JVC stelt echter niet te kunnen garanderen dat de functies werken op alle apparaten die met deze operating systems werken.

Met de bewegingsdetectiefunctie van Everio kunnen automatisch genomen foto’s per e-mail naar een computer of smartphone gestuurd worden. De video e-mail functie stuurt video’s (640 x 360 pixels) direct van Everio naar maximaal 8 e-mail adressen tegelijkertijd.
Het installeren van de gratis app op een Android toestel of iPhone/iPad maakt ook veel andere functies mogelijk, zoals geotagging (in combinatie met de GPS van de smartphone), het gebruik van de smartphone als afstandsbediening voor Everio, en het gemakkelijk overzetten van video’s en foto’s van Everio naar een smartphone om ze via het Internet met vrienden te delen. Deze ontwikkeling betekent dat Everio nu een unieke mogelijkheid heeft om gebruik te maken van Wi-Fi, dat steeds meer beschikbaar komt in kantoren, thuis en in openbare ruimtes.

Live monitoring is een handige functie voor ouders die zo in real time een oogje kunnen houden op hun kinderen in een andere kamer. Het automatisch verzenden van foto’s per e-mail kan gebruikt worden om te zien wat er thuis gebeurt. Deze functie kan foto’s nemen van de kinderen of huisdieren en bijvoorbeeld verzenden naar de ouders op hun werk.

Video e-mails zijn perfect om in contact te blijven met de rest van de familie. Ouders kunnen bijvoorbeeld 15 seconden clips van de kinderen versturen naar de grootouders, of die nu in dezelfde stad wonen of aan de andere kant van de wereld. Gebruikers kunnen ook gratis app’s installeren voor aanvullende functies zoals geotagging, afstandsbediening van Everio en het overzetten van bestanden naar een smartphone. JVC slaat zo een brug tussen conventionele videocamera’s, met een hoge beeldkwaliteit en zoom maar beperkte opties voor communicatie, en smartphones die uitstekend kunnen communiceren maar beperkte beeldmogelijkheden hebben. De Everio EX, VX en GX series omvatten modellen met geavanceerde oplossingen voor de huidige behoefte aan communicatie en nieuwe opties om draadloze communicatie te gebruiken in het dagelijkse leven.

Alle nieuwe Everio modellen kunnen opnemen met 1920 x 1080 Full HD AVCHD, met hoge kwaliteit in de UXP mode en een gestandaardiseerde sampling rate van 24 Mbps. Bovendien hebben alle modellen een HDMI uitgang voor een uitstekende weergave op een HD TV.

De Everio E/EX serie omvat modellen die de eenvoudige bediening van point-and-shoot bieden, en diverse praktische functies. Met alle modellen (m.u.v GZ-E15) kunnen ook beginners uitstekende video’s opnemen met hulp van de Smile Meter die met een percentage aangeeft hoeveel men glimlacht, Smile Shot dat automatisch een digitale foto neemt bij een glimlach, en Pet Shot dat diergezichten herkent voor prima foto’s van katten en honden. Er kunnen diverse animatie-effecten worden toegevoegd aan de opnames, zoals linten en brillen die automatisch op gezichten worden gezet, en handgeschreven titels. De Konica Minolta HD lens verzekert een hoge beeldkwaliteit terwijl de 40x optische zoom het mogelijk maakt op afstand close-up’s te nemen, zonder verlies van optische kwaliteit. De Advanced Image Stabilizer onderdrukt de onbedoelde bewegingen van de camera effectief. De nieuwe zoommicrofoon loopt mee met het beeld, om te verzekeren dat wat men ziet ook gehoord wordt. Verder is er een Silent Mode om de bedieningsgeluiden te onderdrukken en de LCD te dimmen voor het discreet opnemen van lezingen en schoolvoorstellingen. Deze mode is eenvoudig te kiezen. Een Windows applicatie voor beeldbestandsbeheer, eenvoudige montage en het gemakkelijk delen van opnames wordt meegeleverd. De Everio EX serie breidt de mogelijkheden van de E serie uit met de bovengenoemde Wi-Fi functies.

De Everio V/VX series hebben een onconventioneel design waarmee ze er echt uitspringen. Het prachtige vlakke ontwerp omvat materialen van hoge kwaliteit zoals het aluminium paneel van de LCD. Zowel de vormgeving als de functies zijn van een klasse apart. De F1.2 Super LoLux zorgt voor opnames van hoge kwaliteit, zelfs in een vrij donkere omgeving. Als aanvulling op de mogelijkheden van de E/EX serie bieden de V/VX modellen verder Hi-Speed Rec en Super Slow om bewegingen vijfmaal vertraagd weer te geven, en Motor Drive voor het snel opnemen van digitale foto’s. De combinatie van de Advanced Image Stabilizer en Optical Image Stabilizer zorgt voor een hoge beeldstabiliteit. Ook hier is het verschil tussen de Everio V en Everio VX serie dat de VX serie Wi-Fi functies heeft.

In de GX serie heeft de GZ-GX1 een uniek ontwerp dat de toepassing als beeldvormend instrument benadrukt. De opvallende lensbehuizing bevat de 29,5 mm groothoek HD lens die speciaal ontworpen is voor optimale resultaten in combinatie met de 1/2,3 inch 10 megapixel Back-Illuminated CMOS sensor. Voor de opnames wordt 1920 x 1080 Full HD 50p gebruikt volgens de AVCHD Progressive norm(conventioneel interlaced is ook beschikbaar). In de Ultra Resolution mode kunnen digitale foto’s van 11 megapixels worden genomen. Andere voordelen, specifiek van de GZ-GX1: hoofdtelefoon uitgang, microfooningang, accessoireschoen, afstandsbediening en de mogelijkheid conversielenzen en filters te gebruiken. Deze features geven dit model een plaats apart, speciaal voor serieuze creatieve toepassingen.

JVC Everio camcorder prijs en beschikbaarheid

• GZ-E15 zwart € 229,00
• GZ-E205 zwart € 279,00
• GZ-E205 wit € 279,00
• GZ-EX215 zwart € 349,00
• GZ-EX215 wit € 349,00
• GZ-V515 zwart € 399,00
• GZ-VX715 zilver € 449,00
• GZ-GX1 zwart € 699,00

De nieuwe Everio modellen zijn leverbaar vanaf maart.

Bron: JVC

 
JVC GZ-E15 prijs vergelijking
 
 
 
JVC GZ-E205 prijs vergelijking
 
 
 
JVC GZ-EX215 prijs vergelijking
 
 
 
JVC GZ-V515 prijs vergelijking
 
 
 
JVC GZ-VX715 prijs vergelijking
 
 
 
JVC GZ-GX1 prijs vergelijking