CookiesJVC Everio GZ-HD3 introductie

19 juli 2007 08:23 door Hans Wind

JVC Everio GZ-HD3 introductieJVC America annonceert vandaag de JVC Everio GZ-HD3, een nieuwe HD consumenten camera met een een 3-CCD beeld sensor, high definition 1440 x 1080 opname formaat en een 60GB harde schijf in een zeer compact formaat.

De nieuwe HD Everio GZ-HD3 volgt op de annoncering eerder dit jaar van de JVC Everio GZ-HD7, die ook HD kwaliteit combineert met een ingebouwde harddisk. Met de nieuwe GZ-HD3, brengt JVC dergelijke eigenschappen echter nu in een aanzienlijk kleinere behuizing die past in de palm van de hand.

De HD Everio GZ-HD3 heeft een Konica Minolta HD zoom lens (F1.8-F2.4/3,2”“33mm) met een ultra-compact hybride asferisch lens systeem dat speciaal is ontworpen om optische beeld verstoringen te minimaliseren. Het is vooral ook deze lens die het mogelijk maakte de nieuwe camcorder zo compact te bouwen.

Naast een zogenaamde SP mode waarmee ongeveer 7 uur HD materiaal kan worden opgenomen, beschikt de GZ-HD3 over een XP mode waarmee op een hogere bitrate 5 uur kan worden opgenomen. Er is ook een 1440CBR mode, voor degenen die zelf HDV opnames willen bewerken.

De JVC HD Everio GZ-HD3 zal begin september in de VS beschikbaar zijn voor een prijs van rond de 1.300 dollar. In ons land zal de GZ-HD3 in september of oktober op de markt komen. De Nederlandse prijs is helaas nog niet bekend.