CookiesJVC GC-FM1 PICSIO pocket Cam filmt in HDTV kwaliteit

7 september 2009 19:58 door Hans Wind

JVC GC-FM1 PICSIO pocket Cam filmt in HDTV kwaliteitMet de nieuwe JVC GC-FM1 PICSIO Pocket Cam kan iedereen volgens de fabrikant filmpjes opnemen in HDTV kwaliteit en foto’s schieten met een resolutie van 8 Megapixels.

Deze PICSIO Pocket Cam is zo klein dat hij gemakkelijk in een broekzak past. Volgens JVC filmt hij beter dan mobieltjes en compact camera’s en hij is voorzien van digitale beeldstabilisatie zodat alle opnamen stabiel op een SDHC geheugenkaart kunnen worden vastgelegd. PICSIO is bedoeld voor de populaire ‘Social Networks’ en YouTube en heeft een menuloze bediening.

De GC-FM1 is voorzien van een Digital Image Stabilizer en dat is op een dergelijke kleine camera is beslist geen overbodige luxe. Een stabiele weergave via grotere HDTV’s is hierdoor gewaarborgd.

Het hart van de PICSIO wordt gevormd door een 8 MegaPixel CMOS. Hiermee is het maken van HD 1080p filmpjes en 8 Megapixel foto’s mogelijk. Er kan tot 4 x digitaal worden ingezoomd.

YouTube software
Software voor eenvoudige bewerking en het uploaden naar iTunes en Youtube wordt in het interne geheugen meegeleverd. De filmpjes zijn hiertoe voorzien van een .MOV extensie.

HDMI uitgang
Via de HDMI uitgang kunnen de HD filmpjes en foto’s in digitale kwaliteit op iedere platte TV bekeken worden. Opladen van de PICSIO geschiedt via de USB aansluiting.

JVC GC-FM1 PICSIO prijs en beschikbaarheid
De PICSIO is vanaf oktober verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en paars en zal een adviesprijs krijgen onder de 200 Euro.

Bron: JVC