CookiesJVC GZ-RX515 en GZ-R315 all-weather camcorders

11 februari 2015 11:56 door Hans Wind

JVC GZ-RX515De JVC GZ-RX515 en GZ-R315 zijn nieuwe All-weather camcorders uit de Everio serie van deze fabrikant. JVC spreekt hierbij over een Quad-Proof ontwerp omdat de camcorders bestand zijn tegen vorst, onbedoeld vallen, water en stof. Ze zijn uitgerust met een interne accu voor vijf uur.

De JVC GZ-RX515 en GZ-R315 zijn waterbestendig tot een diepte van vijf meter en ze kunnen na een actieve dag buiten gewoon onder de kraan worden afgespoeld. Ze zijn ook bestand tegen een val van 1,5 meter, stofbestendig en vorstbestendig tot –10˚C. De camcorders hebben een optische zoom van 40x, beeldstabilisatie en flink LCD-scherm.

De accu is ingebouwd voor een betere waterbestendigheid en door de relatief lange gebruiksduur wordt waterschade voorkomen omdat het niet nodig is de accu in slecht weer te vervangen.

Met de ingebouwde speciale effecten kunt u meteen creatief aan de slag. Bovendien is de Everio compatibel met externe accu’s (geleverd door derden, zoals gebruikt om een smartphone bij te laden). Bij het opladen tijdens gebruik kan zo een langere opnameduur bereikt worden dan de vijf uur van de interne accu.

De Konica Minolta HD lens heeft 40x optische zoom en bij het gebruik van de 60x Dynamic Zoom levert de 2,5M Back-illuminated CMOS beeldsensor ook voorbij het optische zoombereik nog bijna HD-resolutie.

De Falconbrid image processing engine (geschikt voor 4K video) zorgt voor verwerking van beeld en geluid. Bij het opnemen wordt gebruikt gemaakt van de K2 Technology die zorgt voor een optimale geluidsweergave bij het afspelen. De JVC GZ-RX515 biedt verder Wi-Fi, AVCHD progressive recording en 8 GB intern geheugen voor nog meer gebruiksgemak en mogelijkheden opnames te delen met anderen. Als je een groep opneemt en ook een close-up wilt hebben, maakt een nieuwe functie, Close-up Sub-Window, het mogelijk die tegelijk op te nemen. Het subscherm kan met het touch screen worden verplaatst. Als enig model in deze serie heeft de GZ-RX515 een ingebouwd Auto Illumi Light.

De JVC GZ-RX515 en GZ-R315 hebben 200x digitale zoom. De GZ-R315 is leverbaar in vier kleuren (de beschikbaarheid hangt af van de regio).

JVC GZ-RX515 en GZ-R315 prijs en beschikbaarheid

De prijs van de JVC GZ-RX515 is 429 euro en voor de GZ-R315 betaald u 329 euro.

Bron: JVC