CookiesJVC LT-32WX50 LED HDTV introductie

8 september 2009 16:27 door Hans Wind

JVC LT-32WX50 LED HDTV introductie De nieuwe JVC LT-32WX50 LED-TV is volgens de fabrikant is in eerste instantie bedoeld voor verwende kijkers en voor professioneel gebruik. Met een ‘dikte’ van slechts 5,7 mm biedt deze Full HDTV een nieuwe visie op het fenomeen LED televisie, aldus JVC.

Hoewel de informatie over de nieuwe TV nog wel erg schaars is geven we het nieuws toch maar even aan u door.

Dankzij de toepassing van een door JVC zelf ontwikkelde LED edge backlight technologie en een modulaire opbouw kon een ‘dikte’ van slechts 5,7 mm worden gerealiseerd.

De LT-32WX50 wordt geleverd volgens het monitor principe en dus zonder tuner. Samen met een digitale HD TV decoder ontstaat een interessante combinatie waarmee digitaal in Full HD kan worden gekeken.

Adobe RGB processing
De LT-32WX-50 biedt dankzij Adobe RGB processing en Gamma correctie een beduidend betere kleurweergave dan een standaard LCD-TV kan bieden. De 8 Bit kleurdiepte van DVD’s en digitale TV-uitzendingen wordt naar 12 Bit kwaliteit opgewaardeerd. De Adobe RGB processing voordelen zouden vooral zichtbaar moeten worden bij digitale fotoweergave.

JVC LED backlight als basis
Door het gebruik van een miniumum aan materialen kon het gewicht van de LT-32WX50 tot 5kg beperkt blijven. In een toekomstige generatie LCD TV’s wil JVC deze LED backlight technologie als uitgangspunt gebruiken.

LT-32WX50 prijs en beschikbaarheid
Deze informatie is helaas nog niet beschikbaar.

Bron: JVC