CookiesKathrein UFS 910 HDTV satelliet ontvanger introductie

16 januari 2007 11:50 door Hans Wind

Kathrein UFS 910 HDTV satelliet ontvangerDe Duitse firma Kathrein heeft een nieuwe HDTV satelliet ontvanger geannonceerd. De Kathrein UFS 910 is geschikt voor de ontvangst van digitale satelliet signalen in standaard TV of HDTV formaat en radio signalen. Het apparaat is voorzien van een HDMI aansluiting en beschikt daarnaast over component video, composiet en twee scart aansluitingen. Ook is een optische Audio uitgang voor Dolby AC 3 aanwezig. Het digitale schermpje toont de naam van de zender en geeft via 16 ikoontjes informatie over de instellingen van het apparaat.

De Kathrein UFS 910 draait op een Linux besturingssysteem en heeft een ingebouwde zogenaamde Common Interface met twee slots voor betaal TV kaarten. Aan de voorzijde is één USB verbinding opgenomen en aan de andere kant zitten nog eens twee USB aansluitingen. Via de USB aansluitingen kunnen software updates worden aangebracht en in de toekomst zullen de USB aansluitingen ook voor Multimedia toepassingen kunnen worden gebruikt.


Kathrein UFS 910 HDTV satelliet ontvanger achterkantAan de achterkant van de ontvanger bevinden zich dan ook nog een Ethernet verbinding en een seriele port.

De Kathrein UFS 910 heeft een ingebouwde programagids ( EPG ) waarmee, vanuit de gids, direct opname instellingen kunnen worden gemaakt.

Het apparaat is in Duitsland leverbaar vanaf februari en kan zowel in zilver-kleurige als zwarte uitvoering worden geleverd. De adviesprijs zal liggen op 399 Euro.