CookiesKieskeurig Best Reviewed overzicht december 2007

28 december 2007 15:30 door Hans Wind

Kieskeurig Best Reviewed overzicht december 2007Als het gaat om de beoordeling van HDTV producten dan is het oordeel van de consument die al zo’n apparaat heeft aangeschaft misschien wel het belangrijkste aspect om naar te kijken.

Natuurlijk kun je een HD TV testen in een laboratorium omgeving met ingewikkelde meetapparatuur maar het oordeel van de eindgebruiker in zijn of haar eigen woonomgeving blijft naar onze mening van groot belang en daar willen we van nu af aan wat extra aandacht aan besteden.

Dagelijks bezoeken ruim 140.000 consumenten de Kieskeurig site. Zij vergelijken hier producten, prijzen en winkels, laten hun ervaringen met producten achter en lezen de reviews van andere consumenten. Op de website van Kieskeurig kunnen eigenaren van een apparaat hun beoordeling geven in de rubriek “reviews” die aan elk product in de Kieskeurig database is toegevoegd.

De beoordeling die gegeven kan worden bestaat uit de volgende onderdelen:

• Geluidskwaliteit
• Beeldkwaliteit
• Mogelijkheden
• Gebruiksgemak
• Vormgeving
• Degelijkheid

De eigenaar kan aangeven hoe lang het betreffende product al in zijn of haar bezit is en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Kieskeurig doet via een check van alle bijdragen haar best om de resultaten zo betrouwbaar mogelijk te houden en bijdragen worden dan ook alleen geplaatst nadat de redactie er een blik op heeft geworpen.

We zullen elke maand de “best reviewed” producten op onze site noemen voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als eerste het overzicht voor december 2007 met tussen haakjes de totaalscore:

Philips 37PFL9732D LCD HDTV (9,4)

Panasonic TH-42PY700 Plasma HDTV (9,2)

Canon HV20 camcorder (9,0)

Panasonic SC-PT850EG-K home cinema systeem (9,1)

Update 24-02-2008: Zie ook Kieskeurig Best Reviewed overzicht januari 2008.