CookiesKIJK, het nieuwe Video on Demand platform van SBS

17 januari 2013 09:25 door Hans Wind

KIJK, het nieuwe Video on Demand platform van SBSSBS lanceerde op 15 januari j.l. KIJK, haar nieuwe uitgebreide video-on-demand platform. Alle videocontent van SBS6, Net5 en Veronica aangevuld met de beste films en hitseries zijn hierdoor overal te ervaren via KIJK.nl. Betaalde content is op KIJK gedeeltelijk in HD kwaliteit beschikbaar (afhankelijk van de titel). Alle gratis content wordt in SD kwaliteit aangeboden.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “Deze lancering is weer een volgende stap in onze Full Media Format uitrol. Met KIJK.nl willen we onze gebruikers de ultieme video ervaring bieden middels een uitgesproken aanbod. We bieden niet alleen programma gemist van al onze zenders en de daarbij behorende fragmenten, maar we bieden ook onze succesvolle service KIJK eerder waarbij je naar formats kan kijken al voordat ze op SBS6, Net5 en Veronica zijn uitgezonden, zoals het succesvolle Elementary of het nieuwe Beschuldigd. Daarnaast vind je exclusieve extra content bij onze programma’s die door de redactie zelf is gemaakt of aangekocht. En om de ervaring compleet te maken vind je op KIJK.nl tegen betaling de beste internationale films, exclusieve premières en de grootste hitseries. Alles door ons gecureerd en passend bij je kijkgedrag. Daarnaast zullen we de komende weken content en functionaliteiten blijven toevoegen, zoals bijvoorbeeld de embedfunctie voor alle videocontent, zodat we niet alleen het rijkste videoplatform zijn maar ook een platform dat voldoet aan onze eigen eis: dat onze gebruikers onze content kunnen bekijken waar, wanneer en hoe zij het willen.”

KIJK komt een klein half jaar na de introductie van de dagelijkse zenderbrede tweede scherm applicatie SBS6+; de digitale aanvulling op de TV-avond van de grootste zender uit de SBS-groep. SBS6+ heeft inmiddels 150.000 downloads voor iPhone, iPad en Android en kan via de webversie ook dagelijks op vele duizenden bezoekers rekenen. Met het videoplatform KIJK voegt SBS een belangrijke service toe aan haar groeiende digitale kanalen, waardoor, naar eigen zeggen, de full media strategie steeds verder vorm krijgt en het zeer sterk toegenomen digitale bereik ook in 2013 zal blijven groeien.

Bron: SBS